Astfel, sunt anunțate temperaturi de până la 12 grade în următoarele zile.

În sud-estul țării cerul va fi variabil, iar în rest se va menține senin.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 9 grade.

Vremea va fi rece, pe arii restrânse geroasã în centrul şi sudul ţãrii. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile vestice şi nord-vestice, unde se va înnora spre dimineaţã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, unde spre sfârşitul intervalului, viteza la rafalã, va depãşi temporar 70…80 km/h spulberând zãpada, dar la cote mult mai reduse şi în regiunile vestice şi estice.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între -13 şi 1 grad, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest. Izolat, mai ales în zonele joase din sud şi est, se va semnala ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

Cum va fi vremea marți

În cea mai mare parte a ţãrii valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. În zona de munte cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii, pe arii extinse, predominant sub formã de ninsoare, iar vântul va continua sã prezinte intensificãri susţinute, cu viteze mai mari la altitudini mari, unde rafalele vor depãşi 90….100 km/h, spulberând zãpada.

Intensificãri ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, în general, cu viteze de 50…60 km/h, înnorãrile vor fi temporare şi mai ales în cursul zilei, local se vor semnala ploi slabe şi lapoviţã, cu o probabilitate mai mare în regiunile sud-vestice, vestice şi centrale.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 12 grade, iar cele minime, în general, între -5 şi 5 grade.

Presiunea atmosferică va creşte dinspre sud-vest, însã nu spectaculos.

Cum va fi vremea miercuri 

Valorile termice, se vor situa peste cele caracteristice perioadei. Cerul va avea înnorãri şi local se vor semnala precipitaţii cu o probabilitate mai mare în sud-vestul ţãrii, precum şi în zonele de munte. Acestea vor fi predominant ninsori la munte şi mai ales ploi şi lapoviţã în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, dar local şi temporar şi în estul şi centrul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 12 grade, iar cele minime, în general, între -8 şi 2 grade. Izolat se va semnala ceaţã.