Occidentul este aproape de a desfășura forțe militare în Ucraina, spune Viktor Orban

Viktor Orban, premierul Ungariei, care se opune sprijinirii militare a Ucrainei și își întărește în continuare legăturile cu liderul rus Vladimir Putin, a afirmat că Occidentul este aproape de a desfășura forțe militare în Ucraina.

Viktor Orban a menționat într-o postare pe pagina sa de Facebook că există la Bruxelles o majoritate pro-război, cu o atmosferă predominantă de război în Europa și o politică dominată de logica războiului.

El a observat că sunt pregătiri pentru război din diverse părți, menționând că secretarul general al NATO exprimă dorința de a înființa o misiune NATO-Ucraina.

Orban a subliniat că liderii europeni sunt implicați deja în conflict, percepându-l ca pe propriul lor război și gestionându-l ca atare.

Orban a concluzionat că situația nu s-a ameliorat, ci s-a deteriorat. Pe fond, el afirmă că Occidentul este la un pas de a trimite soldați în Ucraina.

„Există astăzi la Bruxelles o majoritate pro-război. Atmosfera de război predomină în Europa, iar logica războiului domină politica. Văd pregătiri pentru război din toate părțile. Secretarul general al NATO vrea să înființeze o misiune NATO-Ucraina. Liderii europeni sunt deja implicați în război, văd războiul ca pe războiul lor și îl duc ca pe războiul lor.

La început, era vorba doar de trimiterea de căști. Apoi sancțiuni, dar nu pe energie, desigur! Apoi, da, și pe ele. Apoi a venit furnizarea de arme. Mai întâi arme de foc, apoi tancuri, apoi avioane. Apoi ajutorul financiar. Din ce în ce mai multe zeci de miliarde.

Acum sunt undeva în jur de 100 de miliarde. În euro. Bani, arme, dar situația nu se îmbunătățește, ci se înrăutățește. Suntem la un pas ca Occidentul să trimită soldați în Ucraina”, a scris Orban pe pagina sa de Facebook.

viktor orban
Premierul Ungariei / SURSA FOTO: Facebook, Orbán Viktor

Europa, trasă într-un dezastru

Orban a avertizat că această spirala militară ar putea tragere Europa într-un dezastru. El a subliniat că Ungaria va păstra o poziție externă față de aceasta.

Liderul ungar a scris că este necesar să se mențină distanța față de conflictul militar. El a subliniat că acesta nu este un război în care Ungaria să fie implicată. De altfel, el spune că țara nu dorește să fie manipulată din nou de marile puteri.

Astfel, a exprimat că este esențial să se lupte pentru pace în toate forumurile relevante.

„Trebuie să stăm departe de acest război. Acesta nu este războiul nostru. Noi nu vrem război și nu vrem ca Ungaria să devină din nou o jucărie a marilor puteri.

De aceea, trebuie să luptăm pentru pace – acasă, la Bruxelles, la Washington, la ONU și în NATO”, a scris liderul ungar.

Viktor Orban, Ungaria
Premierul Ungariei / SURSA FOTO: Facebook

Armele, în drum spre Ucraina

A fost luată hotărârea de a aproba un nou set de asistență pentru Ucraina și transferul de sprijin a început deja.

Potrivit informațiilor de la Ukrinform, primele transporturi de arme sunt în drum spre Ucraina după ce Camera Reprezentanților din SUA a aprobat o rezoluție pentru alocarea de asistență.

Conform expertului, se presupune că ajutoarele sunt deja în tranzit, deși nu există detalii precise despre aceste livrări.

Această situație nu doar îngrijorează, ci provoacă o teamă palpabilă în Rusia. Ucraina va obține resursele necesare pentru a schimba echilibrul de putere.