Vladimir Putin este imprevizibil

Iulia Navalnaia susține că președintele rus Vladimir Putin este imprevizibil. Pe fond, ea nu exclude eventualitatea ca liderul de la Kremlin să recurgă la utilizarea armelor nucleare în viitor.

Văduva opozantului spune că nimeni nu știe la ce să se aștepte din partea lui Putin. Aceasta a precizat că nimeni nu se aștepta la un război între Ucraina și Rusia, având în vedere legăturile puternice dintre cele două țări, însă tot s-a întâmplat.

Iulia Navalnaia spune că Putin îi ține pe oameni în frică și că îi sperie. De altfel, mai spune că nu este sigură că liderul de la Kremlin are o strategie puternică.

„Nu știm la ce să ne așteptăm de la el. Probabil ar face-o! (ar folosi armele nucleare – n.red.)

Îi sperie pe oameni și îi ține în frică. Nimeni nu știe ce va face Putin mâine”, a explicat văduva lui Navalnîi pentru agenţia DPA.

Iulia Navalnaia, vaduva lui Aleksei Navalnii
Iulia Navalnaia / SURSA FOTO: captura YouTube

Rusia are mulți spioni în Europa

Navalnaia interpretează arestarea mai multor presupuși spioni ruși ca o altă dovadă că Putin conduce de mult timp o luptă în Europa. Ea spune că Putin utilizează toate mijloacele disponibile.

„Putin nu a început acum, a făcut-o tot timpul. El începe războaie, își ucide adversarii”, a spus ea.

De asemenea, ea a spus că mereu a presupus că Rusia are numeroși spioni în Europa.

Navalnaia exprimă regretele sale că Europa nu a recunoscut mai devreme amenințările pe care le prezintă Rusia.

„Aș fi preferat ca Europa să abordeze acest lucru mult mai des și mai devreme. Atunci, probabil că am fi putut preveni unele războaie și unele crime”, spune ea.

Miercuri, au fost arestați doi cetățeni germano-ruși în Bavaria, fiind suspectați că ar fi efectuat cercetări asupra unor ținte în scopul posibilelor acte de sabotaj în Germania, în interesul Moscovei.

În Polonia, agențiile de informații locale au reținut un individ suspectat că ar fi încercat să faciliteze planificarea unei tentative de asasinat împotriva președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru serviciile secrete militare ruse.

Rusia
Rusia / SURSA FOTO: Dreamstime

Navalnaia visează să se întoarcă în Rusia

Într-un interviu acordat pe malul lacului Tegernsee, Navalnaia a anunțat încă o dată o luptă hotărâtă împotriva lui Putin. Ea a cerut cel mai puternic sprijin posibil din partea Occidentului.

Ea însăși nu se teme, chiar dacă trăiește în mod natural cu un anumit risc.

„Iar acest risc va crește dacă voi face o treabă bună”, a adăugat ea.