Oraşul care interzice îngheţata după miezul nopţii

Nu este nimic mai bun decât o îngheţată delicioasă în timpul unei zi călduroase de vară. Iată însă că într-un celebru oraş european, una dintre atracţiile turistice ale continentului, autorităţile i-au pus gând rău.

În cartierele aglomerate din Milano, vara va deveni mai puțin dulce pentru locuitori, deoarece autoritățile plănuiesc să interzică comercializare de alimente la pachet după miezul nopții.

Această măsură, adoptată în încercarea de a controla „viața de noapte sălbatică” și de a asigura liniștea rezidenților, a generat polemici aprinse, notează jurnaliştii The Guardian.

Viceprimarul Marco Granelli a declarat că a primit numeroase plângeri din partea localnicilor. Milanezii spun se confruntă cu niveluri excesive de zgomot din cauza petrecerilor și teraselor deschise până târziu în noapte.

Interdicția privind vânzarea de mâncare la pachet, inclusiv pizza și înghețată, după miezul nopții, are ca scop determinarea oamenilor să se întoarcă acasă mai devreme și să reducă agitația de noapte.

inghetata
Adio, îngheţată după miezul nopţii în Milano / SURSA FOTO: Dreamstime

În plus, barurile și restaurantele vor fi obligate să închidă terasele exterioare la ora 00:30 în timpul săptămânii și la ora 01:30 în weekend. Toate aceste decizii vor fi impuse pentru ca străzile să fie mai puțin aglomerate.

Se aşteaptă acum aprobarea pentru introducerea efectivă a măsurii. Interdicţia este plănuită începând cu luna mai şi va dura până la debutul lunii noiembrie.

Un element esențial al culturii italiene ar putea dispărea. Şi afacerile locale vor avea de suferit

Un reprezentant al asociației comercianților a exprimat îngrijorare pe aceste subiect. Marco Barbieri afirmă că „oamenii nu vor fi fericiți” în cazul în care li se interzice să se delecteze cu o plimbare și cu o înghețată după cină, elemente esențiale ale culturii italiene.

De cealaltă parte, primarul din Milano, Giuseppe Sala, a susținut măsura, subliniind că își dorește să protejeze odihna localnicilor. El a invitat reprezentanții comercianților la negocieri pentru a găsi alternative care să satisfacă toate părțile implicate.

Se preconizează că interdicția va fi implementată în 12 zone, inclusiv în cartierele centrale Brera și Ticinese, precum și în Darsena, Arco della Pace și Lazzaretto, împreună cu arterele congestionate Corso Como și Corso Garibaldi.

Această interdicție va afecta barurile, restaurantele și gelateriile din zonele menționate. Lino Stoppani, președintele asociației hoteliere, a tras şi el un semnal de alarmă. Această nouă restricţie va provoca prejudicii semnificative afacerilor locale, afirmă el.