Se închide un celebru lanț de restaurante

Popeyes Chicken, un lanț multinațional american de restaurante, este doar ultimul dintre ele, anunțând că pune lacătul pe ușă.

Cele mai mari restaurante și o parte din retaileri au fost inspirate și și-au creat infrastructura digitală pentru a atenua și a evita restricțiile legate de covid.

JCPenney, RiteAid și Bed Bath & Beyond au declarat, în ultimele luni, falimentul. Lor li se adaugă mai multe restaurante care s-au confruntat cu probleme financiare uriașe, scrie FinanceBuzz.

Deși compania-mamă Popeyes este încă intactă, RRG Inc. –  franciza care conduce 17 restaurante Popeyes – a depus faliment în Georgia pe 23 februarie 2024.

Deși nu toate detaliile sunt cunoscute public, proprietarii de franciză Mark și Jane Rinna au divulgat că intenționează să închidă trei restaurante Popeyes mai puțin performante, în încercarea de a le salva pe cele care fac față.

Popeyes se află pe locul 2, depășind KFC

Popeyes a reușit să depășească KFC ca al doilea cel mai popular restaurant fast-food din SUA. Pe primul loc se află Chick-fil-A, care are cea mai mare cotă de piață a restaurantelor, cu 45%.

Popeyes este cea mai tânără companie dintre cei trei giganți de fast-food axați pe pui, fondată într-o suburbie din New Orleans, în 1972.

Popeyes Chicken
Popeyes Chicken/SURSA FOTO: Dreamstime

Cota de piață a KFC a scăzut la 11,3%

În ciuda succesului relativ, lanțul a pierdut recent cota de piață. Potrivit datelor Barclays, aceasta a scăzut de la 15% la 11,9% în ultimul an, în timp ce cota de piață a KFC a scăzut la 11,3%.

Popeyes operează în prezent 174 de restaurante în Georgia.

Ce este falimentul din capitolul 11?

Denumit frecvent „faliment de reorganizare”, Capitolul 11 ​​nu înseamnă că acea companie iese din afaceri sau trebuie să-și vândă activele.

Capitolul 11 ​​este folosit pentru a restructura datorii și pentru a ajuta compania să redevină profitabilă. Odată ce afacerea este reorganizată, trebuie să respecte planul pentru a-și îndeplini toate obligațiile financiare, altfel riscă să fie lichidată.

Popeyes Chicken
Popeyes Chicken/SURSA FOTO: Dreamstime

Și alte restaurante fast-food au declarat falimentul

Din păcate, acesta nu este singurul lanț de restaurante ajunse în faliment. Proprietarii de francize Wendy’s, Hardee’s, Denny’s, Burger King și o franciză Popeyes s-au alăturat restaurantelor fast-food care au depus cerere pentru folosirea prevederilor Capitolului 11, ​​în ultimul an.

Folosirea prevederilor Capitolului 11 permite unei companii să negocieze cu furnizorii săi. Asta ar putea duce la:

  • iertarea unor datorii;
  • perioade mai lungi de rambursare;
  • preluarea, de către debitor, a unei participații din companie.