Apar curse aeriene noi de pe aeroportul din Brașov

Directorul general al companiei FlyLili a anunţat, luni, într-o conferință de presă, destinaţiile pe care compania le va asigura începând cu data de 15 iunie 2024 de pe Aeroportul Ghimbav – Brașov. Este vorba despre: München, Nürnberg, Stuttgart, Roma, Salonic și Istanbul.

FlyLili va începe să opereze zboruri către München, Nürnberg, Stuttgart, Roma, Salonic și Istanbul

Din luna iulie, pe lângă acestea ar urma să fie iniţiate zboruri spre şi dinspre Milano și Barcelona, în timp ce spre sfârșitul anului 2024 s-ar adăuga destinații spre Franța și Israel. Frecvența de operare pe care compania o propune este de trei zboruri pe săptămână pentru fiecare destinație.

„Am lucrat asiduu la dezvoltarea documentațiilor tehnice necesare pentru extinderea capacității noastre, astfel încât să putem să răspundem cererii crescânde de călătorii și să deservim un număr mai mare de destinații.

În plus, am stabilit un program continuu de mentenanță pentru aeronave şi împreună cu ROMATSA asigurăm operarea zborurilor în conformitate cu orarul solicitat de operatorii aerieni.

Suntem hotărâți să fim competitivi pe piața brașoveană, oferind prețuri avantajoase pentru călătorii și lucrând la stabilirea unui hub de dezvoltare în Brașov. Ne dorim să fim o opțiune de top pentru călătorii din și către Brașov, asigurând servicii de înaltă calitate și conexiuni convenabile către destinații din întreaga lume”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban.

Din toamnă, Christian Tour va efectua curse regulate către Cipru, 3 zboruri pe săptămână

Christian Tour, liderul pieței de turism din România, a inaugurat zboruri charter directe către Larnaca, Cipru, printr-un eveniment la care au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului de Turism al Republicii Cipru, ai Ambasadei Republicii Cipru în România, precum și reprezentanți ai unor hoteluri de lux de 4 și 5 stele din Cipru.

Zborurile vor fi operate săptămânal, având loc în fiecare vineri, începând cu data de 7 iunie.

Pentru aceste zboruri către Larnaca, AnimaWings va folosi flota sa de aeronave Airbus A220. Aceste aeronave sunt extrem de moderne și fiabile. Sunt construite pe un design inovator care îndeplinește toate standardele ecologice și cerințele pasagerilor.

Ele se disting prin consumul redus de combustibil, emisiile scăzute de CO2, nivelul redus de zgomot și un confort sporit pentru călători datorită configurației cu un număr limitat de locuri pe rând și a spațiului generos oferit fiecărui pasager.

AnimaWings a devenit 100% românească, după ce Christian Tour Holding SA a cumpărat 51% din acțiunile Aegean Airlines.

Lufthansa a suspendat zborurile către Iordania, Liban, Kurdistanul Irakian, Israel şi Iran

În altă ordine de idei, Lufthansa a anunțat duminică, 14 aprilie 2024, că va întrerupe zborurile către Amman (Iordania), Erbil (Kurdistanul Irakian) și Tel Aviv (Israel) până marți, 16 aprilie 2024. A anulat zborurile către Beirut (Liban) și Teheran (Iran) până joi, cel puțin, în contextul războiului din Israel.

Compania aeriană din Germania a luat această decizie în urma atacurilor cu drone militare lansat, sâmbătă seară, de Iran asupra Țării Sfinte.

Lufthansa monitorizează constant situația securității în Orientul Mijlociu. Este în contact strâns cu autoritățile locale. Va suspenda zborurile către și dinspre Teheran până pe 18 aprilie 2024. Va evita spațiul aerian iranian în această perioadă.