Premierul ungar, Viktor Orban, a afirmat că țările participante din V4 pot oferi chiar şi doi vicepreşedinţi Comisiei Europene, și că viitorul portofoliu al vicepreşedintelui slovac, Maros Sefcovic, este cel mai important. Acesta consideră că Maros Sefcovic va trebui să “regleze” cooperarea dintre Comisia Europeană şi Parlamentul European, unde, de altfel, se blochează majoritatea problemelor europene, potrivit G4media.

În ciuda problemelor constante legate de încălcarea valorilor europene și a statului de drept din aceste state membre, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a acordat portofolii importante comisarilor propuși de Ungaria, Cehia, Slovacia și Polonia – cele patru state ale Grupului Vișegrad.

László Trócsányi, comisarul desemnat din partea Ungariei, poate gestiona “o sarcină atât de frumoasă şi de amplă” cum este cea a extinderii Uniunii Europene, a subliniat Premierul Ungariei.

Fostul Ministru al Justiției în Ungaria, László Trócsány, a girat atacul dat de guvernul Orban la independența justiție. Acesta a fost propus de către von der Leyen drept comisar pentru extindere.

Premierul ungar a declarat că, dacă UE nu ar fi dormit şi ar fi acceptat aderarea Macedoniei de Nord, a Muntenegrului şi a Serbiei, în Europa Occidentală nu ar fi existat acum milioane de imigranţi ilegali.