Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a declarat, miercuri, că vrea să elimine subvenţiile acordate companiilor controlate de stat din 2011.

Videanu a adăugat că intenţionează să impună criterii de performanţă companiilor controlate de minister. “Intervenţia statului în companiile naţionale trebuie să se facă foarte rar şi numai atunci când este cazul”, a afirmat ministrul.

Compania Naţională a Huilei, care îşi finalizează programul de subvenţii în acest an, nu ar mai fi supravieţuit în 2011, dacă n-ar fi fost înfiinţate cele două companii energetice naţionale, a mai spus Videanu.

Guvernul aprobă astăzi înfiinţarea companiilor naţionale energetice

Videanu a mai declarat că Guvernul va aproba, astăzi, proiectul de constituire a celor două companii energetice naţionale, urmând ca acestea să devină operaţionale în şase luni. 

Ministrul a spus că, din informaţiile sale, proiectul a primit şi avizul Ministerului de Justiţie şi va fi aprobat miercuri, iar companiile vor deveni operaţionale în şase luni.

Comisiile parlamentare pentru politică economică, reformă, privatizare, industrii şi servicii au avizat, miercuri, bugetul Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. La dezbatere unii parlamentari şi-au manifestat nemulţumirea faţă de proiectul înfiinţării celor două companii.

SURSA: Mediafax