Ludovic Orban a fost alături de omul său, fiind prezent la Conferinţa de alegeri. Totodată, fostul premier al țării a afirmat că Tănase i-a stat alături în ultimii 20 de ani.

În ceea ce privește voturile obținute, Antonel Tănase a primit 324 de voturi, iar Claudia Benchescu 151. Pe de altă parte, Violeta Vijulie, înscrisă şi ea iniţial în cursă, s-a retras în favoarea lui Benchescu.

De menționat este faptul că, Antonel Tănase este un apropiat al lui Ludovic Orban. Mai exact, cei doi se cunosc de mai bine de 20 de ani, iar Antonel Tănase a ocupat inclusiv funcția de secretar general al Guvernului Orban. El a demisionat la data de 8 decembrie 2020, și a urat succes Guvernului care a preluat funcțiile.

”Un om de mare caracter”

Într-o postare pe pagine personală de Facebook, Ludovic Orban s-a arătat extrem de încântat de reușita lui Antonel Tănase, subliind faptul că liberalul este un om ” de mare caracter, dar și un lider”, care va aduce victoria în Organizație.

„Îl felicit pe Antonel Tănase pentru victoria din această seară, prin care a fost reconfirmat la şefia Organizaţiei PNL Sector 3. Este un om de caracter, un om de mare încredere şi un lider care are capacitatea de a aduce victoria Organizaţiei”, a scris Ludovic Orban pe Facebook, după anunţarea rezultatelor.

Victoria lui Antonel Tănase în cursa pentru şefia organizaţiei PNL Sector 3 nu i-a luat prin surprindere pe liberali și reprezintă un motiv de bucurie pentru tabără Orban din PNL, după ce candidaţii sprijiniţi de Florin Cîţu, contracandidatul lui Orban la congresul din septemrbie, au câştigat mai multe organizaţii de sector în ultimele zile.

Amintim totodată că luni seară, dostul ministru al Educaţiei Monica Anisie a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Sector 2, iar marţi seară, Pavel Popescu, un alt candidat sprijini de Cîţu, a fost realies în fruntea filiaei PNL Sector 4.