Fostul premier Victor Ponta aduce acuze extrem de grave Guvernului, în legătură cu modul în care gestionează epidemia de coronavirus.

Ponta a precizat, într-o emisiune televizată, că, în ciuda interpelărilor repetate, Ministerul de Interne nu a răspuns parlamentarilor care este numărul de români repatriați din zonele roșii ale pandemiei, respectiv Italia și Spania.

”Să ne ajute Dumnezeu!”

El a vorbit chiar de ”nesimțirea” Guvernului liberal, care încearcă să țină ascunsă adevărata amploare a fenomenului, în condițiile în care din sutele de mii de oameni care au intrat în țară, aproximativ 10.000 se află în prezent în carantină, deși legea prevede cu totul altceva.

Victor Ponta a venit cu precizări ulterioare, pe pagina sa de Facebook:

”Nu pot să îl mai ascult pe Vela / dacă eu nu înțeleg nimic din ce citește de pe hârtie – oare ce înțelege populația (care nu este familiarizată cu documente și dispoziții administrative)! Și nici nu îl lasă pe Arafat să vorbească primul să înțelegem și noi ceva!

Am aflat însă ce încercau să ascundă – au intrat în țară în ultima luna 270.000 de oameni / pentru niciunul nu s-a făcut niciun test de coronavirus/ câteva mii sunt (deocamdată) în carantină- restul sunt prin toată țara, în special în orașe mai mici și sate unde nu avem deloc condițiile sanitare necesare pentru Pandemia de Coronavirus! Deci – să ne Ajute Dumnezeu.

Temeri din ce în ce mai mari

Mă uit din nou la acest film ”Darkest Hour” – mă gândesc că dacă Marea Britanie în 1940 avea Guvernul nostru îi ocupa Hitler în 24 de ore”, a scris fostul prim-ministru.

Înainte de anunțul oficial de luni, în R0mânia se aflau în carantină 11.213 de persoane, iar alte 162.374 erau în izolare la domiciliu.

Iar temerile privind faptul că mii, poate zeci de mii de oameni au intrat în țară din zonele roșii, fără să fie testați și fără să fie prinse de autorități în statisticile oficiale capătă din ce în ce mai mult amploare.