Optează coaliţia pentru Victor Ponta în locul lui Cătălin Cîrstoiu? Fostul premierul a spus adevărul

Intră Victor Ponta în cursa pentru fotoliul de primar general al Capitalei? După ce s-a scris în presă că ar fi una dintre posibilităţi, după o eventuală retragere a lui Cătălin Cîrstoiu, Victor Ponta a ţinut să lămurească lucrurile.

Aşadar, fostul premier nu se va afla pe nicio listă la alegerile locale din acest an. Victor Ponta spune că nici el, nici Rareş Bogdan, o altă soluţie vehiculată în presă, nu vor fi candidaţii coaliţiei PSD-PNL la Primăria Capitalei.

Ponta spune că principalul lucru care contează, în acest moment, este înlăturarea lui Nicușor Dan. El speră că toate problemele şi ezitările din coaliţie să nu îl ajute pe Nicușor Dan să câştige un nou mandat în fruntea Capitalei.

Cât despre Cătălin Cîrstoiu, fostul prim-ministru este de părere că acesta nu se aştepta la asemenea atacuri puternice odată cu intrarea în lumea politică. Piedone, în schimb, era mult mai bine pregătit împotriva unei astfel de campanii murdare şi a atacurilor la persoană, afirmă Victor Ponta.

„Nu va fi candidat nici Victor Ponta, nici Rareș Bogdan. Știți că ne tot întrebam dacă își depune domnul Piedone candidatura, uite că a depus-o. Rămâne în cursă? Probabil că rămâne.

Și sper ca toate tulburările din cele două partide mari, alea cele mai puternice din țară, care au cei mai buni consultanți, care conduc, să nu îl ajute pe Nicușor Dan. Atâta îmi doresc! Să scăpăm de Nicușor Dan.

Îmi pare rău de ce s-a întâmplat cu doctorul Cîrstoiu. Cred că nu se aștepta ca intrarea în politică să îi aducă atâtea necazuri și atâtea atitudini din partea celor care trebuiau să îl sprijine. Piedone e vechi în politică, pe el nu l-a speriat acest atac. Se aștepta să fie atacat”, a declarat Ponta pentru RomâniaTV.

Cătălin Cîrstoiu
SURSA FOTO: Facebook, Cătălin Cîrstoiu

Klaus Iohannis îi dă în continuare interzis lui Ponta

În continuare, Victor Ponta a dezvăluit şi de ce, în opinia sa, nu este lăsat să facă politică la vârf sau să candideze pentru vreo funcţie importantă.

Totul ar porni de la Klaus Iohannis. Cât timp preşedintele României ar fi în funcţie, Ponta lasă de înţeles că el ar fi persona non grata. Nimeni nu-l va contacta şi nimeni nu va apela la el.

Abia din septembrie, când vor avea loc alegerile prezidenţiale, Ponta va fi şi el lăsat să candideze în România, spune chiar politicianul. El se laudă că este singurul, în acest moment, care iese public şi îl mai critică pe preşedintele României.

„Nu știu ce va decide mâine coaliția. Piedone îl poate bate pe Nicușor Dan. Dacă vrei să scapi de Nicușor Dan, îl votezi pe Piedone.

Pe mine nu m-a contactat nimeni și nici nu mă va contacta nimeni. Știți foarte bine că atâta timp cât domnul Iohannis este în funcție, eu nu am voie să fac politică.

Sunt singurul om politic care îl critică pe Klaus Iohannis, nu am mai văzut alt om să îl critice. Așa că până în septembrie, când pleacă el, eu nu am voie să candidez”, a mai afirmat Victor Ponta.