Cristian Popescu Piedone: Clotilde Armand „i-a tradus” pe locuitorii din Sectorul 1

Clotilde Armand este din nou arătată cu degetul pentru situaţia dezastruoasă în care a ajuns Sectorul 1, de data aceasta de către Cristian Popescu Piedone.

Primarul Sectorului 5, care este şi candidat pentru Primăria Generală a Capitalei, a comentat posibilitatea ca el şi Clotilde Armand să devină colegi. S-ar întâmpla dacă aceasta ar pierde alegerile de la Sectorul 1 şi ar deveni colegă cu Cristian Popescu Piedone în CGMB (Consiliul General al Municipiului București).

Răspunzând ironic, Piedone a explicat că s-ar bucura de asta, adăugând că Clotilde Armand ar fi o bună traducătoare.

El o acuză că „i-a tradus în franceză” pe alegătorii din Sectorul 1, cărora le-a promis marea cu sarea, iar realitatea este extrem de departe de promisiunile sale. Clotilde Armand a vorbit despre Micul Paris, despre o adevărată Capitală a Capitalei, despre monumente şi parcuri istorice.

Până la urmă, spune Cristian Popescu Piedone, Sectorul 1 a ajuns să arate mai rău decât o zonă mult mai rău-famată a Bucureştiului, respectiv cartierul Ferentari. Imaginea acestuia a ajuns să fie de 100 de ori mai bună decât cea a Sectorului 1, indică Piedone.

„M-aș bucura… că poate fi o bună traducătoare din franceză în română sau invers, din română în franceză.

Așa cum i-a tradus în franceză pe alegătorii Sectorului 1, încântându-i la vremea respectivă că vine cineva să facă din Capitala Capitalei, Sectorul 1, Micul Paris, având cele mai multe monumente, cele mai multe parcuri istorice, o emblemă a sectorului.

Astăzi, este o rușine, puteți pune în comparație Sectorul 1 cu „perla” Sectorului 5, numită Ferentari. Arată Ferentariul de 100 de ori mai bine decât Sectorul 1”, a precizat Cristian Popescu Piedone, sâmbătă seară.

De ce se sufocă sub gunoaie Sectorul 1?

Reamintim că, tot în cursul acestei săptămâni, autorităţile au atras atenţia asupra modului în care administraţia Clotilde Armand pune în pericol sănătatea oamenilor care locuiesc în Sectorul 1.

Este vorba despre o conferinţă comună susţinută de ministrul Mediului, Mircea Fechet, comisarul general al Gărzii de mediu, Andrei Corlan, și candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 1, George Tuță.

George Tuță
Conferinţa susţinută de Mircea Fechet, Andrei Corlan și George Tuță

„Emblema administrației Armand este criza permanentă a gunoaielor. Timp de 4 ani Clotilde Armand s-a lăudat că se luptă cu ceea ce ea a numit mafia gunoaielor. Care este rezultatul?

Se vede cu ochiul liber: munți de gunoaie, iar șobolanii și gândacii au pus stăpânire pe acest sector și pun în pericol sănătatea cetățenilor. Când spui că te lupți cu mafia gunoaielor, dar tu crești prețul cu 32% pentru curățenie și ceri să se ridice gunoiul mai rar, asta se numește cârdășie, nu luptă.

100 de milioane de euro s-au băgat în salubritate în cei 4 ani de mandat, iar sectorul se sufocă sub gunoaie”, a explicat George Tuță.

Vezi aici mai multe detalii.