Cristian Popescu Piedone și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Municipiului București din partea Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal (PUSL), declarând că este convins că va câștiga alegerile cu un scor de 42%.

În cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, Piedone a subliniat că este singurul candidat care a avut prima opțiune încă de la începutul competiției electorale și că a strâns 52.000 de semnături, deși necesarul pentru candidatură era de 20.000.

„Astăzi am depus 52.000 de semnături. Necesarul pentru candidatura mea trebuia să fie 20.000. (…) Nu am zis că voi scoate 52%, merg cu o marjă de eroare pe minus de maxim 10% (…), voi câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 42% ca reprezentant al Partidului Puterii Umaniste. E adevărat că acest scor al meu în persoană nu se va regăsi şi în scorul politic din cadrul Consiliului General.

Estimând eu astăzi, în realitatea reală, nu în cea virtuală, în care trăiesc diverşi politicieni, că pe scor politic voi scoate minim între 12 şi 15% la nivelul Bucureştiului”, a declarat, vineri, Cristian Popescu Piedone, cu prilejul depunerii candidaturii sale pentru mandatul de edil general al Capitalei din partea PUSL.

În plus, el a menționat că lista de consilieri generali va fi depusă în zilele următoare, așteptând negocierile pentru a vedea dacă se va alinia cineva.

„Sunt primul înscris, la fel ca și în sondaje, acolo unde sunt primul în preferințele electoratului. Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage, discuțiile despre nu știu ce coaliție. De astăzi, toți cei care vor să se alinieze în spatele meu sunt liberi să o facă.

Nu am depus lista de consilieri generali, o voi depune în zilele următoare, așteptând negocierile, să vedem dacă putem discuta politic despre vreo majoritate în consiliul general. Nu am avut negocieri cu nimeni în acest sens, singurele discuții au fost la început, cu liderii coaliției, să facem o alianță solidă, să câștigăm Bucureștiul. Am înțeles că ei au pus politicul înaintea interesului cetățeanului”, a transmis Cristian Popescu Piedone.

În privința susținerii sale în cursa electorală, Piedone a sugerat că ar fi „înțelept” pentru PSD să îl sprijine, în contextul în care a depus candidatura din partea PUSL.

Chestionat de jurnalişti dacă ar accepta să fie susţinut în cursa pentru Primăria Capitalei de PSD, Popescu Piedone a răspuns că „ar fi înţelept” să îl susţină.

„Odată ce astăzi am depus candidatura pe Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal, am înţeles că liberalii nu, dar PSD-ul mai poate să se gândească, să susţină, dacă vor o victorie nu pentru locale (…), politicul să ia mâna de pe administraţia locală, să ne lase pe noi, administratorii de fond, gospodarii, cum îi numim noi pe aceşti primari, indiferent de coloratură politică (…) dacă vor o victorie în toamnă, PSD-ul ar fi înţelept să vină să mă susţină”, a spus Cristian Popescu Piedone.

În ceea ce priveşte o candidatură a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone a punctat că acesta este membru PSD de doar trei zile şi nu poate veni să-şi ceară „dreptul la tronul pe care alţii l-au râvnit” şi nu au fost nominalizaţi.

Referitor la edilul Daniel Băluţă, Cristian Popescu Piedone a menţionat că acesta îşi depune vineri candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4.