Fostul Premier Victor Ponta a răbufnit miercuri la adresa partidului condus de Ludovic Orban, acuzându-i pe cei PNL de faptul că nu se află în situația de a se pretinde a fi niște politicieni moraliști.

Mai exact, Ponta îi acuză pe liberali că au mințit atunci când au spus că nu vor transfera oameni de la PSD sau că nu vor oferi celor din PMP, partidul lui Traian Băsescu, poziții în guvernul condus de Ludovic Orban.

Nu a votat guvernul Orban

”Paroliști liberalii lui Brătianu Monșer – paroliști! Au spus că nu iau pesediști – au spus! Au spus că nu le dau funcții oamenilor lui Băsescu de la PMP ? Au spus ! Au spus că nu împart funcțiile din administrație ca PSD iștii la pile, relații și protejați politici – au spus! Paroliști, nu?”, a scris Ponta pe Facebook.

”Eu acum înțeleg de ce au sărit toți cu bâtele pe mine și pe cei de la ProRomânia care am spus de zeci de ori că NU votăm un Guvern PNL condus de Orban – au sărit pentru că ne țineam de cuvânt! Și asta nu se iartă în România !

Pretinși moraliști

PS – știu, o să spuneți că și la ProRomânia sunt deputați care au candidat la PSD sau ALDE / dar noi nu am mințit oamenii spunând că NU luăm pe nimeni / și noi am plecat toți de la Putere în Opoziție / vreau doar să atrag atenția că, atunci când te pretinzi moralist și demn de a da lecții altora, trebuie să fii capabil să aplici aceeași măsură pentru toți! La noi însă mereu unii au voie și alții nu au voie să facă același lucru!”, a adăugat fostul premier.

Acuzele lui Ponta vin în urma faptului că doi deputați de la PSD, Elena Hărătău și Mihăiţă Găină, au fost primiți în rândurile PNL. De precizat că ambii și-au trădat partidul și au votat învestirea Guvernului Orban.

Iar Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP, a fost numit secretar de stat în Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban publicată, marţi, în Monitorul Oficial.