Simona Halep trebuie să o învingă pe Karolina Pliskova, locul 7 WTA şi favorită 5 în semifinalele turneului Miami Open ca să redevină numărul 1 mondial. Simona Halep poate ajunge pe locul 1 mondial la finalul turneului. Pentru asta trebuie să ajungă cel puțin în finală.

Karolina Pliskova s-a calificat, noaptea trecută, în semifinalele turneului Miami Open. Ea a câștigat în fața compatrioatei sale Marketa Vondrousova, locul 59 WTA, scor 6-3, 6-4. Cele două au jucat în sferturile de finală.
În ceea ce o privește pe Halep, aceasta a câștigat în sferturi în fața jucătoarei de origine chineză Qiang Wang, numărul 18 mondial, scor 6-4, 7-5. În acest moment, o singură victorie o desparte de locul I WTA.
Până acum, Simona Halep şi Karolina Pliskova au mai jucat de nouă ori, iar jucătoarea românca a câştigat detașat în fața acesteia: şapte meciuri din cele nouă disputate. Cea mai recentă confruntare a avut loc în Cupa Federaţiei, când câştigătoare a fost Halep.

Citește și Scandal monstru la Paris. Violențe fără precedent asupra taberelor de romi. Motivul e incredibil

„E foarte frumos aici. Va fi o provocare mare pentru mine să fiu din nou în semifinale. Ar fi cea mai mare performanță a mea la Miami dacă ajung în finală. E întotdeauna o plăcere să vin aici. Fanii sunt grozavi, vreau să le mulțumesc pentru atmosfera creată. Mai e până la locul 1. Sunt departe de asta, trebuie să câștig acest turneu pentru a ajunge acolo. Am însă o șansă bună. Trebuie să joc cât de bine”, a declarat Halep la finalul meciului cu jucătoarea Wang.