Taberele de romi din Bulgaria și România au fost atacate la Paris iar zeci de persoane au fost arestate ca urmare a acestei acțiuni. Totul ar fi pornit de la răspândirea unei informații în mediul online potrivit căreia aceștia răpesc copii. Potrivit Antena 3, zvonurile false au pornit de la ideea că “românii” se folosesc de o camionetă prin Paris și răpesc copii și adolescenți. Sursa citată a susținut că atacatorii au fost înarmați cu bâte, cuțite de bucătărie și alte arme pe care le-au improvizat. Incidentele ar fi în zonele Clichy-sous-Bois, Bobigny şi Colombes.

Vezi și Mircea Badea, replică incendiară la adresa lui Tudor Chirilă. „Îl detest cu multă intensitate”

“Au fost ţintite caravanele şi dubele albe folosite de comunităţile rome, mai mulţi indivizi fiind atacaţi. Atacurile au fost motivate de zvonurile online conform cărora romii răpesc copiii din oraş”, a spus o sursă potrivit publicației The Sun.
Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Seine-Saint-Denis a făcut apel către toți oamenii, „să aibă grijă pentru că începe o psihoză”. „Zvonurile conform cărora o dubă albă este folosită pentru a răpi copii nu au nicio bază. Nu a fost dovedită nicio răpire. Nu distribuiţi această informaţie falsă, nu incitaţi la violenţă”, a susținut poliţia într-un comunicat.
Până acum, 19 persoane, printre care doi minori, au fost arestate, fiind acuzate de atac, incendiere şi asociere violentă cu arme. Trei dintre acestea au fost puse sub acuzare pentru infracţiuni violente.