Apple va retrage probabil unele modele de iPhone-uri de pe piaţa din Germania, după ce Qualcomm a anunţat că a depus o garanţie sub formă de obligaţiuni, în valoare de 1,34 de miliarde de euro (1,52 miliarde dolari), pentru a permite intrarea în vigoare a unui ordin judecătoresc care interzice comercializarea telefoanelor respective în Germania, transmite Reuters.

Producătorul de cipuri a depus garanţia în cadrul condiţiilor impuse de instanţa germană, care a constatat pe 20 decembrie care a constatat că Apple a încălcat brevetele Qualcomm pentru tehnologia de reducere a consului utilizată la smartphone-uri, scrie News.ro.

Producătorul de iPhone-uri anunţase anterior că va retrage modelele iPhone 7 şi iPhone 8 din cele 15 magazine deţinute în Germania, la intrarea în vigoare a ordinului. Ordinul instanţei a intrat în vigoare în momentul în care Qualcomm a depus garanţia.

Procesul din Germania este a treia acţiune majoră întreprinsă de Qualcomm pentru a obţine interzicerea comercializării iPhone-urilor de către Apple, din cauza încălcării brevetelor, după acţiuni similare lansate în Statele Unite şi China, şi face parte dintr-un litigiu global în care sunt implicate cele două companii.

Un purtător de cuvânt al Apple din Germania a reiterat pe email, la solicitarea Reuters, că grupul intenţionează să conteste ordinul judecătoresc şi că pe perioada apelului modelele iPhone 7 şi iPhone 8 nu vor fi disponibile în magazinele sale.

Instanţa a mai impus Apple să recheme iPhone-urile afectate de la revânzătorii care le comercializează, potrivit unui comunicat al Qualcomm.

Altfel, anunţul Apple referitor la retragerea iPhone-urilor din magazinele din Germania contrastează cu modul în care a tratat problema în China, unde a fost în vigoare o interdicţie mult mai largă a vânzărilor de iPhone, în urma unui ordin judecătoresc în litigiul cu Qualcomm. Apple a continuat că vândă telefoanele în China, afirmând convingerea că telefoanele îndeplinesc condiţiile legale.