Este vorba despre militarii, polițiștii sau funcționarii publici cu statut special, care se bucură deja de această măsură. De asemenea, s-ar putea mări și numărul militarilor, polițiștilor sau funcționarilor publici cu statut special care ar putea ieși mai repede la pensie.

Schimbările privind această formă de pensionare a anumitor militari și polițiști se regăsesc într-o Propunere legislativă, document care deja a fost înregistrat la Senat pentru dezbatere, iar pentru a se putea aplica, mai are nevoie de votul Parlamentului și de publicare în Monitorul Oficial.

Vezi și: Vești bune! Anunț major despre pensii: Toți românii cu vârsta între 35 și 45 de ani sunt vizați

Așadar, prin aceasta propunere legislativă se urmărește ca militarii și polițiștii aflați în activitate și cei care au trecut în rezervă să aibă parte de același tratament. Așadar, pe lângă cei care beneficiază deja de această măsură, soldații sau gradații profesioniști trecuți în rezervă la îndeplinirea limitei de vârstă în serviciu pot ieși la pensie mai repede, sau atunci când expiră contractul, ori când nu mai îndeplinesc criteriile necesare.

Militarii, polițiștii sau funcționarii publici cu statut special pot beneficia de această măsură. Dar, doar anumiți bugetari, mai exact, cei care  “au fost trecuți în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale, neimputabile militarului”.

Citește și: E scandal monstru în PNL! Rareș Bogdan s-a luat la ceartă cu liderii liberali. Motivul este halucinant (SURSE)

Cu toate acestea, pentru a ieși la pensie mai devreme, acești bugetari trebuie să îndeplinească și condiția unei vechimi minime. Ei pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare doar dacă au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, dintre care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu, scrie Avocatnet.ro.