Noile modificări din sistemul de pensii prevăd faptul că 3,75% din contribuție se duce la fondurile private. Aceste contribuții sunt opționale doar în cazul în care te încadrezi cu vârsta între 35 și 45 de ani.

Citește și Pensiile se recalculează! Când primesc pensionarii deciziile. Ministrul Muncii dă toate detaliile

Un număr de 7,2 milioane de români contribuie în acest moment la fondurile private de pensii. Ele au un randament de 8,43% şi au ajuns la active nete în valoare de 9,99 miliarde de euro.

Citește și Ultima oră! Cel mai important proiect de la Ministerul de Finanţe se modifică astăzi! Documentul vizează sectorul bancar şi Pilonul II de pensii

Românii cu vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani au opțiunea să contribuie sau nu la fondul privat de pensii. În schimb, toți cei care au până în 35 de ani trebuie să contribuie la acest pilon al fondurilor private.

Printre cele mai notabile modificări din 2019 privind pensiile, sunt posibila renunțare la Pilonul II și majorare veniturilor pensionarilor.

De curând, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat că Guvernul este dispus să aducă modificări pentru legislația privind pensiile.

Vezi și Alertă. Ce se va întâmpla cu pensiile românilor. Fondurile au spus adio!

De la 1 septembrie valoarea nouă a punctului de pensie va fi de 1.265 de lei.