Vestea serii pentru cei cu pensii mici. Anunțul făcut chiar de Marius Budăi

Într-o intervenție în direct la România TV, ministrul Muncii a anunțat că românii eligibili pentru voucherele sociale trebuie să mai facă un pas până când va beneficia de suma de bani promisă.

Concret, Marius Budăi a precizat, joi seara, că acești români trebuie să confirme că au primit cardurile pe care vor intra banii promiși de stat.

De asemenea, ministrul a reiterat că această sumă de bani va putea fi folosită doar pentru achiziționarea alimentelor, aceasta fiind una dintre măsurile pe care coaliția de guvernare le-a luat în contextul scumpirilor din ultima vreme.

„Am avertizat de la început să dinamica în prima tranşă e foarte mare, adică trebuie întâi să confecţionăm cardurile, să le inscripţionăm cu datele cu caracter personal. Al treilea pas este distribuţia şi abia ulterior după confirmarea primirii cardurilor de către cetăţeni, să alimentăm aceste carduri prin intermediul Ministerului Fondurilor şi Proiectelor Europene.

Situaţia cu viramentele este la Ministerul Proiectelor Europene. O să discut cu domnul ministru să avem situaţia la zi, raportarea la sfârşit de săptămână. Luni dimineaţă vom avea datele exacte. Se centralizează, se distribuie şi au început să se alimenteze cardurile.

Dacă vor fi situaţii în care nu vor ajunge cardurile până la finalul lunii iunie, vom continua livrare acestor carduri pe 1, 2 sau 3 iulie.  Nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie este pierdută. În momentul în care avem confirmarea că s-au primit cardurile, facem şi viramentele”, a explicat ministrul Marius Budăi pentru sursa anterior citată.

Aproximativ 1,3 milioane de carduri mai trebuie expediate

Aproximativ 1,3 milioane de carduri pentru ajutorul socialpentru alimente au mai rămas de distribuit, din cele 2,5 milioane, spune ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Acesta a declarat în emisiunea Talk News de la Profit News TV că luni se vor încărca următoarele 350.000 de carduri.

De asemenea, ministrul a reiterat că banii de pe card nu pot fi extrași, motiv pentru care oamenii vor putea plăti cu el doar la unitățile care acceptă un astfel de card.

„Avem un nr de 12.143 de carduri încărcate, au fost emise în cursul săptămânii trecute, şi încă 353.000 de carduri urmează să fie distribuite până vineri. Luni se încarcă cele 353.000 de carduri şi mai urmează 480.000 de carduri, care vor fi emise şi încărcate cu aceeaşi ritmicitate. Într-adevăr, mai avem de distribuit un număr de aproximativ 1,3 milioane, ritmul creşte pentru emitere şi distribuţie”, spune Marcel Boloș.