Gheorghe Falcă, eurodeputatul Partidului Național Liberal, estimează că valul cinci epidemic se va finaliza în primăvara lui 2022.

Invitat în cadrul emisiunii tv „Dosar de politician”, prezentat pe B1 TV de Silviu Mănăstire, acesta a vorbit public despre impactul noului val pandemic de coronavirus.

„Avem obligația ca împreună să ne salvăm”

Gheoghe Falcă consideră că până în martie 2022, populația din România trebuie să fie vaccinată cu schema completă în proporție de 80% în scopul de a minimaliza ritmul de dezvoltare al virusului.

„Noi astăzi am avut o dezbatere despre vaccin, despre ceea ce înseamnă dimensiunea de sprijin al țărilor din afara Uniunii Europene, pentru că avem obligația ca împreună să ne salvăm și împreună să mergem pe o direcție pozitivă într-un termen foarte scurt. Câteva țări au intrat în valul 5 și se estimează că valul 5 se va finaliza în primăvară. Până în primăvară trebuie să ajungem la doza a treia tot 75% – 80% din populație ca să putem să spunem că am depășit ritmul de dezvoltare a virusului”, a explicat Gheorghe Falcă.

„Abia aștept să-l văd pe domnul Rafila în poziția de ministru al Sănătății”

Gheorghe Falcă și-a exprimat curiozitatea de a vedea parcursul lui Alexandru Rafila în funcția de ministru al Sănătății. Acesta a subliniat că, odată cu noul său rol, acesta va trebui să demontreze responsabilitate atât față de țară, cât și față de Uniunea Europeană.

„M-a bucurat schimbarea de discurs a domnului Rafila, abia aștept acum să îl văd în poziția de ministru al Sănătății, unde nu mai poți să te ascunzi după cuvinte, unde trebuie să ai responsabilitate și față de țară, dar și față de partenerii noștri din Uniunea Europeană”, a adăugat Gheorghe Falcă.

Bilanț vaccin anti-covid România

În acest moment, în țara noastră, peste 1,4 milioane de cetățeni au fost vaccinați cu doza a treia de ser anti-covid.

1.658.933 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.796 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 40 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până pe 24 noiembrie, 55.617 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 23.11.2021 (10:00) – 24.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 231 de decese (122 bărbați și 109 femei), din care 36 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.