Veşti bune pentru românii care vor avea probleme cu plata facturilor în această iarnă!

Un nou sprijin acordat consumatorilor vulnerabili: OUG privind un ajutor la plata facturilor

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă că Guvernul lucrează pentru a le oferi acestora o măsură de sprijin. Mai exact, este în lucru o Ordonanţă de Urgenţă care va ajuta consumatorii vulnerabili să își plătească facturile iarna aceasta.

Această nouă OUG va veni în sprijinul consumatorilor vulnerabili şi ar urma să fie prezentată premierului Florin Cîţu săptămâna viitoare. Totuşi, ministrul Energiei a explicat că nu se pune problema despre o plafonare a preţurilor, pentru că asta ar însemna ca şi persoanele cu venituri foarte mari să plătească facturi mici, ceea ce nu ar fi normal.

“Să fie o formă foarte rapidă de făcut, practică, să nu punem oamenii pe drumuri să-și scoată adeverințe”

“Noi știm ce avem de făcut, la asta lucrăm, dar nu la plafonarea prețului pe o perioadă de 6 luni, pentru că nu mi se pare normal ca și cetățenii cu venituri foarte mari să beneficieze de prețuri mici.

Lucrăm la o OUG și suntem aproape de final, săptămâna viitoare o voi prezenta premierului, pentru ajutorarea românilor până la venituri medii sau consumul mediu și vorbim de milioane de români, atât la energie electrică, cât și la gaze naturale.

(…) Facem tot felul de simulări, ca să vedem ce este mai bine pentru oameni și să fie o formă foarte rapidă de făcut, practică, să nu punem oamenii pe drumuri să-și scoată adeverințe, așa cum se întâmplă la consumatorul vulnerabil”, a declarat Virgil Popescu pentru Antena 3.

Va fi un alt tarif pe facturi pentru aceşti consumatori?

Întrebat dacă această Ordonanţă de Urgenţă va însemna că românii, consumatori casnici, vor beneficia de un alt tarif la energie electrică şi gaze naturale, ministrul Energiei a explicat că nu asta se va întâmpla.

“Nu, nu vor avea alt tarif, vor primi în funcție de gradul de consum. O să vedeți când prezentăm schema, vor avea factura diminuată”, a mai precizat Virgil Popescu.

Sursa foto: Dreamstime