Anca Alexandrescu s-a întors la podcastul România lui Cristache și a făcut dezvăluiri din culisele puterii în ultimului deceniu, de la PSD-ul lui Dragnea și până la contrele cu premierul Viorica Dăncilă.

Adevărul despre Viorica Dăncilă: Repeta textul

„Am să povestesc cum s-a desfășurat relația mea cu Dăncilă. Ea în momentul în acre am plecat de șa Guvern s-a apucat să spună că m-a dat afară și după aceea s-a apucat să spună că i-am pus greșeli în materiale. Cum ar fi să mă apuc eu să povestesc cum înainte de fiecare ședința de Guvern aveam pe cineva angajat pe banii de la partid ca să fie foarte clar care venea cu textul scris de mine pentru ședința de Guvern și venea, cu două ore înainte și repeta textul.

A avut inclusiv profesor de engleză de la British Council. Probabil că avea emoții. Repeta două ore, după ajungea în sala de consil și spune a greșit. Despre ce vorbim? De asta eu am reacționat.

E o fată extraordinară care a lucrat cu doamna Dăncilă la Bruxelles, Roxana Popa, care a plecat înaintea mea de la Dăncilă și nu a plecat frumos, care a fost de față, care a văzut toate lucrurile astea, știe adevărul.”, a mărturisit Anca Alexandrescu, la podcastul România lui Cristache.

Adevărul despre PSD-ul lui Liviu Dragnea

De asemenea, Anca Alexandrescu a făcut dezvăluiri despre PSD-ul condus de Liviu Dragnea.

„Eram la Oprescu, m-am dus să lucrez cu Ponta la Guvern și s-a întâmplat următorul lucru. Victor nu voia să lucreze cu mine și a pus condiția  după ce a văzut că nu funcționează lucrurile la comunicare, să vin dar să nu am legătură directă cu el și comunicam cu un grup care era în jurul lui, era șeful Cancelariei, mai erau niște consultanți.

Eu trebuia  să comunic toate ideile și propunerile mele către acest grup și asta s-a întâmplat foarte multe luni de zile. Trecem pe lângă mine și nu mă saluta. Vedeam că se aplic propunerile mele până într-o zi când mi-am dat seama că băieții ăștia le luau pe ale mele și spuneau că sunt ale lor și m-am dus direct.

Aș vrea măcar să știi care este contribuția mea la ce se întâmpla. Lucrurile s-au schimbat în momentul în care a trebuit să plece în vizită oficial la Angela Merkel, când a fost și pentru prima dată când mi-a propus să merg în delegație cu el, că era nevoie de o organizare și coordonare foarte bună din punct de vedre al comunicării.

După, lucrurile s-au așezat altfel. Din timpul guvernării lui Ponta nu pot să-și povestesc foarte multe lucruri, pentru că din punctul ăsta de vedere m-a ținut departe de statul paralel.”, a mai spus Anca Alexandrescu, la podcastul România lui Cristache.

Anca Alexandrescu: M-au ținut departe

„Nu m-a chemat niciodată la partide de tenis, la întâlniri cu băieții ăștia care tăiau porcul. M-au ținut departe. Apreciez că m-a ținut departe. Eu fiind în legătură directă cu toți jurnaliștii aveam toate informațiile și deranjam.

Eu am rămas într-o relație bună cu Ponta după ce a plecat de la Guvern. Au existat întotdeauna presiuni să mă de afară pentru că îi incomoda.

Când Dragnea era vicepremier și ministrul dezvoltării mi-a propus când erau zăpezile alea mari, așa și fost Ponta la ședințele de dezăpezire cu Oprescu la Primărie și a fost momente foarte grele.

Dragnea rămas peste noapte să gestioneze că erau oameni înzăpeziți și eu am rămas cu el să comunicăm din punct de vedere al comunicării.

La acea discuție Dragnea mi-a propus dacă pot să lucrez și cu el și i-am spus că lucrez și cu Ponta. Eu n-am mai vorbit cu Dragnea din acel moment. Pot spune că din acel moment am rămas șomeră.”, a spus Anca Alexandrescu, la podcastul România lui Cristache, de pe canalul de Youtube Hai România!