Dmitrie Sturza, cuvinte de laudă la adresa lui Ion Țiriac

Recent, Prințul Dimitrie Sturdza a simțit nevoia să îi ia apărarea lui Ion Țiriac, care este adesea criticat din cauza vânătorilor pe care le organizează în satul Balc, județul Bihor. Potrivit spuselor sale, fostul jucător de tenis a organizat partidele de vânătoare pentru a atrage oamenii influenţi din Europa de Vest în România, precum Klaus Mangold (producător Mercedes, preşedinte al Consiliului Consultativ al grupului de consultanţă financiară Rothschild), Wolfgang Porsche (din familia proprietarilor Porsche), Robert Peugeot (acţionar majoritar al Peugeot), Sandor Csanyi (preşedintele OTP Bank), Stefano Ricci (creator de modă), Jose Merino Jimenez (bancher celebru) și Alfred Baumhauer (fabricant al produselor de lux Cartier).

„Aș vrea să vă spun ceva despre Țiriac. El organiza la Balc o vânătoare foarte profesionistă, într-un sat foarte mare. Acolo a invitat de la început și a fost foarte inteligent, cei mai mari conducători industriași din Europa. Au venit ăștia de la Mercedes, de la Porsche, toți ăștia foarte, foarte mari și a creat o imagine pozitivă României.

Vânătoarea făcută de domnul Țiriac era foarte profesionistă. Mistreții puteau să scape, iar cei mai inteligenți scăpau. Țiriac a adus investitori acolo și ar trebui să primească o medalie, nu critici pentru treaba asta”, a declarat recent Dmitrie Sturdza în cadrul emisiunii TV „Prietenii lui Ovidiu” de pe Gazeta Sporturilor.

Este o treabă foarte urâtă în țară!

Din punctul său de vedere, românii au un mare defect, acela de a ataca omul care a ajuns sus și a de-al judeca constant, fiind mereu nemulțumiți de orice ar face pentru binele României, precum este în cazul lui Ion Țiriac, care „ar trebui să primească o medalie” pentru că a atras mari investitori în țara noastră.

„Noi, românii, avem un defect! Este o treabă foarte urâtă în țară! Că atunci când a reușit cineva, hai să-l dăm jos! Ați auzit vreodată vreun român care a găsit vreo vorbă frumoasă despre președinții pe care i-am avut? În pofida Parlamentului ăsta, unde nu poți să miști nimic, poți să-L pui și pe Dumnezeu ca președintele României, nu poate să miște nimic, absolut nimic! Nici (Klaus) Iohannis n-a putut să miște ce a vrut el, nici domnul (Traian) Băsescu, nici domnul (Ion) Iliescu, nici domnul (Emil) Constantinescu, dar fiecare dintre ei a făcut ceva bun.

Noi, românii, îl avem pe unul ca Țiriac, care a adus locuri de muncă și firme în România, i se fac reproșuri că a adus OMV aici. Dar cine a făcut contractele cu OMV? El sau Guvernul?! El le-a adus… Mai țineți minte cum arătau PECO-urile înainte? Groaznic!

E ușor să-l critici pe unul sau pe altul. Sunt oameni care și despre emisiunea asta vorbesc în spate. Asta este! Eu îl știu pe Țiriac, are defectele lui, dar are atâtea calități că defectele sunt inundate și nu există”, a adăugat Prințul Dimitrie Sturdza.