Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat marți că, atunci când dozele de vaccin vor fi suficiente, este posibil să existe niște beneficii pentru cei care s-au vaccinat.

 „Încurajarea vaccinării poate să meargă până acolo unde persoanele vaccinate vor putea să beneficieze de un access mai facil în anumite zone și persoanele nevaccinate să beneficieze și ele de anumite măsuri. Până acum, am avut relative puține doze de vaccin și a fost nevoie de o programare strictă și pe categorii. Într-un viitor previzibil, cam la sfârșitul lui mai sau în iunie, vom avea suficiente doze pentru oricine dorește să se vaccineze și atunci cu siguranță va apărea întrebarea dacă oricine se poate vaccina, atunci cei care se vaccinează, înțeleg nevoia acestei campanii naționale, trebuie să simtă acest lucru și prin anumite măsuri administrative. Deci este foarte posibil ca, la un moment dat, repet atunci când vor fi suficiente doze disponibile pentru oricine, să existe o încurajare pentru cei care s-au vaccinat”, a declarat marți președintele Klaus Iohannis.

Acesta a spus că autoritățile vor deschide noi posibilități de vaccinare, centrele de vaccinare vor fi tot mai accesibile, iar treptat se va renunța la programări.

„Guvernul pregătește o campanie amplă și da, vor fi implicați și artiști, și sportivi, și politicieni. Este nevoie evident de o acțiune foarte amplă de conștientizare și vom face aceste lucruri”, a declarat Klaus Iohannis.

Paștele, fără restricții. Anunțul făcut de Klaus Iohannis

„Ne mai despart doar câteva zile de cea mai mare sărbătoare a creștinătății, un moment în care vrem să fim alături de cei dragi și să mergem la biserică. În noaptea de Înviere, restricțiile vor fi ridicate. Sunt convins că Biserica se va organiza foarte bine, ala cum am văzut și de Florii.

Este deja al doilea an în care Sfintele Sărbători Pascale ne găsesc într-o situație epidemiologică dificilă, din cauza Covid-19. De data aceasta, veștile sunt bune, în primul rând ca urmare a campaniei de vaccinare. Vaccinarea a cât mai multor români înseamnă întoarcerea la normalitate și ridicare restricțiilor.

Este îmbucurător că restricțiile adoptate de autorități au stopat și cel ce al treilea val, iar numărul infecătrilor este în scădere. Nu trebuie să ne mințim singuri însă, mai sunt mulți români care pierd lupta cu boala în secțiile ATI. Vaccinarea este singura cale de a pune capăt acestei pandemii și de a ne câștiga dreptul la o viață normală, fără restricții, așa că vă invit pe toți să vă vaccinați.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin