Vaccinul AstraZeneca a adus multe probleme celor care l-au ales pentru a se injecta. Au fost foarte multe reacţii adverse şi tromboze. În ciuda acestui fapt, EMA a venit cu precizări importante.

EMA nu renunţă la vaccinul AstraZeneca

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) consideră în continuare că beneficiile vaccinului împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford sunt mai importante decât riscurile, în pofida unor cazuri de tromboză la persoane vaccinate cu acest vaccin, relatează AFP.

În Franţa, după administrarea a 3,2 milioane de doze de vaccin AstraZeneca-Oxford s-au înregistrat 27 de cazuri de tromboză şi opt morţi.

Cinci noi cazuri de tromboză atipică, în urma vaccinării cu vaccinul AstraZeneca-Oxford au fost înregistrate în Franţa în perioada 9-15 aprilie, însă niciun deces, anunţă autorităţile sanitare.

Vaccinul laboratorului suedezo-britanic este rezervat în Franţa, începând de la 19 martie, persoanelor în vârstă de peste 55 de ani, din cauza acestui efect secundar grav.

Cele cinci cazuri de tromboză au fost înregistrate la pacienţi cu o medie de vârstă de 63 de ani, potrivit bilanţului săptămânal al Agenţăiei franceze a medicamentului (ANSM).

EMA precizează că eficienţa vaccinului AstraZeneca-Oxford creşte direct proporţional cu vârsta persoanei vaccinate.

Sursa foto Dreamstime