Marea veste vine din partea liderului interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Explicațiile acestuia survin după ce, în urmă cu puțin timp, acesta a declarat că banii necesari acestei majorări există, iar ministrul finanțelor, Florin Cîțu este un „mincinos ordinar”.

„Odată cu promulgarea legii care a trecut astăzi prin Parlament. Orice ordonanță de urgență vine în Parlament să devină lege, a devenit lege, merge la promulgare. Dacă nu o atacă Partidul Național Liberal… PSD-ul e minoritar în Parlament. Astăzi au votat membri de la toate grupurile parlamentare, în afară de USR și PNL:

În rest, din fiecare grup, și de la minorități, și de la UDMR. Cum poți să vii cu acuze? Oameni buni, este o lege, trebuie respectată în România. Legea de bazăn este promulgată de Klaus Iohannis”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Liberalii au mințit?

În urmă cu doar câteva momente, acesta a lansat și o serie de acuzații extrem de dure la adresa ministrului de la Finanțe, Florin Cîțu. Acesta consideră că faptul că ideea potrivit căreia pensiile nu pot fi mărite este doar o minciună.

„Până acum nu mi-a fost dat să aud un mincinos mai ordinar ca ministrul Cîțu. În primul rând, nu s-au mărit pensiile, ci s-au micșorat cu 26%. Cum adică să dea banii înapoi? Tu ataci la CCR – dacă CCR-ul constată că e neconstituțional, rămâne ordonanța în vigoare. Despre ce vorbim aici?

E un mincinos și încearcă să atragă din nou electoral și să mintă pensionarii. (…) Dacă îmi poate demonstra mie Cîțu cum trăiește el sau familia lui, părinții lui, din acești bani atunci eu o să rog colegii mei să facem alt vot în cameră. Noi avem de-a face de 7 luni de o manipulare și de niște minciuni”, a spus Marcel Ciolacu.

Unde sunt banii pentru pensii

Totodată, întrebat unde există banii necesari pentru majorarea pensiilor cu 40%, Marcel Ciolacu a răspuns că aceștia se află în fondul de rezervă al premierului, dar și în buget.

„Din fondul de rezervă al prim-ministrului pe care l-a folosit până acum electoral să cumpere parlamentari și primari. Vă dau un singur exemplu: primarii de la Giurgiu, unde primarii care au plecat de la PSD au primit de zece ori sume mai mari și primarii PSD o treime din resursele bugetare. (…)

Și a doua sursă, este în buget, ‘Acțiuni generale ale Ministerului de Finanțe’. Deci, este altă minciună că deficitul va crește – rămâne deficitul prognozat de ei, 8,64%. Au acești bani”, a spus Ciolacu.