Pensionarii vor continua să aibă o viaţă grea în România! O spune analistul economic Petrișor Peiu, care afirmă că această categorie socială va continua să fie sacrificată şi în următorii ani de către cei aflaţi la putere.

“Vor fi niște categorii sacrificate. În primul rând, pensionarii”

“Totul vine din subfinanțare”, iar aceste probleme “se vor adânci, pentru că statul nu va mai putea să suplinească”, a declarat analistul.

“Vor fi niște categorii sacrificate. În primul rând, pensionarii. În al doilea rând, tot ce e legat de sistemul de sănătate. Bolnavii cronici. Avem situații dramatice, dar lumea prea puțin vorbește despre ele. De exemplu, copiii bolnavi de cancer.

Dacă observați, în continuare se cer bani, se afișează IBAN-ul pentru bani, pentru că statul nu face nimic. Totul vine din subfinanțare. Știm cu toții problemele care sunt în spitale. Acestea se vor adânci, pentru că statul nu va mai putea să suplinească”, a declarat Petrișor Peiu, potrivit DC News.

Unde se va mai simţi în continuare problema subfinanţării?

Nu doar pensionarii vor suferi în continuare, ci şi Educaţia şi Sănătatea vor continua să fie subfinanţate. România nu va intra într-o criză economică, potrivit definiţiei din manual, însă “multe categorii vor trăi vremuri grele”, mai afirmă analistul economic.

“Pensionarii vor fi sacrificați mulți ani de acum înainte, dacă rămâne aceeași politică. (…)Vom avea, în continuare, subfinanțate Educația și Sănătatea, adică vom avea criză în sănătate, de medicamente, de acces la servicii medicale semnificative.

Prețul pentru aceste împrumuturi se va plăti. Că nu va fi o criză economică în sensul definiției de la carte… nu va fi, adică două trimestre succesive de recesiune, dar multe categorii vor trăi vremuri grele”, a mai declarat Petrișor Peiu.

“Ți-ai cumpărat o casă, dar să poți să-ți permiți să o păstrezi va începe să devină o chestiune complicată”

Acesta a mai explicat şi faptul că boom-ul imobiliar începe să piardă teren în România.

“Boom-ul imobiliar se va transfera în alte zone, mai ales în zona de servicii. Nu cred că boom-ul imobiliar va mai continua mult timp.

Unele locuințe își pierd din valoare, mai ales blocurile vechi. Câștigă foarte mult casele pe teren, pe pământ, și tot ce este în jurul Bucureștiului. Vor apărea multe chestiuni în viitor. (…) Ți-ai cumpărat o casă, dar să poți să-ți permiți să o păstrezi va începe să devină o chestiune complicată.

Va crește foarte mult costul de reparații. Trebuie să repari acoperișul, să repari o terasă, să zugrăvești din nou etc. Toate acestea vor genera costuri din ce în ce mai mari”, a mai spus Petrișor Peiu.

Sursă foto: Pixabay