Nicușor Dan susține că după opt luni de când a preluat mandatul, Primăria Capitalei a rămas fără bani pentru a putea continua o serie de lucrări deja începute, situație destul de dificilă.

În acest context, ediul anunță că municipalitatea va ceda mai multe proiecte importante primăriilor de sector. Mai exact, este vorba despre grădinițe, unități after school, extinderea unei linii de metrou, dar și o parcare în zona de sud care vor fi construite din fondurile administrațiilor locale de sector.

„Municipalitatea este într-o situație financiară dificilă, și pentru că sectoarele și-au arătat disponibilitatea de a prelua obiective de investiții pe care noi nu ne permitem să le facem, pentru a nu bloca niște investiții utile pentru bucureșteni, avem mai multe proiecte care sunt începute de noi și pe care le vor face primăriile de sector.

Primăria Capitalei a rămas fără bani

Este vorba de patru grădinițe în sectorul 2, noi am făcut documentațiile, le predăm azi și vor realiza proiectele, patru after school în Sectorul 5, și în Sectorul 4 extinderea liniei de metrou către sud și un park ride pe un teren adiacent acestei linii”, a spus Nicușor Dan.

De menționat este faptul că, în cursul zilei de marți, primarul Capitalei a fost pus într-o situație fără precedent. Potrivit Antena 3, angajații Societății de Transport București au protestat în fața Primăriei Generale a Capitalei.

Oamenii s-au plâns pentru că sunt plătiți prost, muncesc mult, iar călătorii suferă pentru că timpul de așteptare după un mijloc de transport a ajuns și la 50 de minute.

Amintim faptul că în urma reorganizării, peste 100 de oameni au ieșit în stradă. Vasile Petrariu, lider sindical și consilier general la Primăria Capitalei, a spus că „se trage un semnal de alarmă pentru subfinanțarea transportului public, măsură resimțită de călători“.