Veste tragică pentru toți românii! Pensiile ar putea scădea după 2030. Avertisment dur din partea specialiștilor

Analistul Petrișor Peiu este de părere că pensiile vor fi mai mici după 2030 și că românii nu ar trebui să se aștepte la majorări de pensii sau salarii.

„În ceea ce privește salariile și pensiile, este clar: nu trebuie să ne așteptăm la creșteri. În ceea ce privește clasamentele financiare, eu cred că singurul care bate – să spun așa – inflația, un fenomen îngrijorător în România, este investiția bursieră”, a spus analistul Petrișor Peiu.

Pensia va fi insuficientă

Acesta a mai declarat că oamenii ar trebui să fie conștienți de faptul că pensia pe care o vor lua nu va fi suficientă, subliniind că lumea trebuie să știe că mai este nevoie de ceva pentru suplinirea veniturilor mici.

„Oamenii să fie conștienți că pensia pe care o vor lua, cel puțin cei care vor mai lua pensie după 2030, va fi insuficientă. Adică toată lumea trebuie să fie conștientă că mai este nevoie de ceva pentru a suplini veniturile foarte mici din pensie, care vor fi atunci”, a subliniat Petrișor Peiu, pentru dcnews.ro.

Analistul Bogdan Chirieac l-a întrebat pe Petrișor Peiu dacă statul, după 2030, nu va mai putea achita pensiile românilor. Acesta a spus că statul le va putea achita, doar că vor fi foarte mici.

„Foarte simplu spus, dacă nu se schimbă nimic din punct de vedere demografic și dacă creștem economic în ritmurile în care prognozează Guvernul și Comisia Națională de Prognoză, dacă astăzi, la 1.000 lei salariul, luăm o pensie de 400 lei, atunci, la 1.000 lei salariul, vom lua o pensie de 300 lei”, a explicat Petrișor Peiu.

Analistul Petrișor Peiu a subliniat că este important ca oamenii să se preocupe de viitor, deoarece ”rata de înlocuire a venitului din salarii cu venitul din pensii va fi 30 la sută, acum este 40 la sută.”

Sursă foto: Dreamstime