S-a detonat bomba pe scena politică autohtonă. PSD și ALDE o susțin pe Laura Codruța Kovesi pentru a ajunge procuror șef european. Jurnalistul Ion Cristoiu a dezvăluit totul.

Cristoiu l-a făcut praf și pe președintele Klaus Iohannis care nu s-ar fi implicat destul în negocierilor pentru principalele funcții din UE. Jurnalistul a afirmat la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că vinovat de efectul dezastruos al acestor negocieri este președintele Franței.

Cristoiu a explicat că președintele Franței nu a mai respectat tradiția Spinztenkandidat-ului, deschizând ușa tîrguielilor, la care a participat și președintele Iohannis, dar care nu a spus nimic despre poziția României la negocierile pentru ocuparea principalelolor funcții din UE. „Nu știu ce a făcut domnul Klaus Iohannis, nicio agenție de presă nu a consemnat o minimă poziție a României față de cea a Bulgariei, față de cea a Grupului de la Visegrád și mult mai grav, domnul Klaus Iohannis, deși PSD-ul nu i-a zis nimic și nici presa, nu ne-a spus poporului român cu cine a fost, de ce a fost? Din punct de vedere al democrației era obligat să dea seamă poporului (…)”, a punctat jurnalistul.

De asemenea, Ion Cristoiu a anticipat că Laura Codruța Kovesi va fi susținută de puterea și Opoziția din România deoarece toți au interesul ca ea să devină procuror-șef european și nu să candideze la Președinția României. Europarlamentarul USR-PLUS, Dacian Cioloș, a insistat joi pentru desemnarea procurorului-șef european, iar Ion Cristoiu a afirmat că la ora actuală toată lumea are interesul ca doamna Codruța Kovesi să se ducă acolo. Pentru că toți se tem de candidatura ei. Și atunci domnul Cioloș vrea să scape de ea, domnul Iohannis.

Mai mult, jurnalistul susține că Dacian Cioloș reprezintă partea franceză în România prin grupul înfințat de Macron în Parlamentul European, Renew Europe, și din care fac parte europarlamentarii USR-PLUS. Marea întrebare care ramâne, spune Ion Cristoiu, este dacă la congresul de săptămâna viitoare al USR candidatul la prezidențiale va fi desemnat Dacian Cioloș sau Dan Barna.