Simona Halep a pierdut una dintre ultimele bătălii pe acest final de an. Românca a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, locul 60 WTA, în ancheta ce a vizat “lovitura anului” în tenisul feminin.

Patru jucătoare au ajuns în marea finală ce a decis “lovitura anului”. Poloneza de 18 ani a primit 40% dintre voturi, Simona Halep s-a clasat pe locul doi, cu 31%, pe trei a fost Elina Svitolina, cu 24%, iar pe patru o altă româncă, Patricia Ţig, cu 5% din voturi.

Iga Swiatek a câştigat cu o scurtă din meciul cu Kristyna Pliskova, din cadrul turneului de la Lugano, aleasă lovitura lunii aprilie, scrie hotnews.ro.

Cu ce lovituri au impresionat Simona Halep şi Patricia Ţig

Simona Halep a avut două lovituri cu care a participat la această anchetă. Cea care a ajuns în finală a fost un “passing” din meciul cu Eugenie Bouchard din turul II al turneului de la Dubai, aleasă lovitura lunii februarie, iar cealaltă lovitură a fost tot un “passing”, reuşit împotriva britanicei Johanna Konta, în cadrul turneului de la Madrid, aleasă lovitura lunii mai.

Patricia Ţig a impresionat prin lovitura lunii iulie: o “dreaptă” spectaculoasă, în diagonală, din meciul cu germana Laura Siegemund, din semifinalele turneului de la Bucureşti.