Veste importantă de peste Ocean. Legendara Nadia Comăneci a reluat antrenaentele de la Academia de Gimnastică pentru copii din Oklahoma, SUA.

Reluarea ședințelor de pregătire s-a făcut cu respectarea tuturor normelor de siguranță. Acestea au fost reluate în grupuri de câte patru copii momentan. Regulile impuse de autortățile americane nu implică obligativitatea purtării măștilor, motiv pentru care copiii nu vor purta măști în timpul antrenamentelor. Acest lucru ar face aproape imposibil efortul depus.

De la 1 iunie va urma un nou val de relaxare a măsurilor peste Ocean. De atunci, vor putea participa la ședintele de pregătire mai mulți copii. Antrenamentele de acum nu implica foarte mult efort. Sunt mai mult exerciții de bază care vin după două luni de stat in izolare.

„Ne aflăm în Norman, Oklahoma, la Academia de Gimnastică. Pe 15 mai, ne aflăm deja în programa de relaxare – faza B, care deschide ușile unor activiăți sportive, printre care și gimnastica.

Avem, bineînțeles, gimnaști și gimnaste, în număr limitat. Doar patru serii de gimnaști și gimnaste. Două serii de fete și două serii de băieți, două ore de antrenament în fiecare serie. Bineînțeles, cu păstrarea distanței, cu regulile și restricțiile impuse în statul respectiv.

Fiecare copil este responsabil ca să păstreze distanța și să își spele mâinile atunci când schimbă aparatul. Vă doresc numai bine, sănătate. Fiți responsabili și aștept să ne revedem cu drag”, a fost mesajul transmis de Nadia Comăneci.