Modificări după modificări atunci când vine vorba despre restricţiile impuse în România!

Abia adoptată, o decizie a Guvernului privind restricţiile va fi modificată în Parlament

Recent, românii care se testează pentru COVID-19 au primit interzis la evenimentele publice, fiind permis accesul doar celor care s-au vaccinat sau au trecut prin boală.

Iată însă că actul normativ va fi modificat: premierul Florin Cîţu a anunţat că totul se va realiza în Parlament, în timp ce propunerea iniţială ce a fost adoptată de Guvern a reprezentat o propunere a specialiştilor. Românii care se testează vor putea intra, cel mai probabil, din nou la evenimente, iar Florin Cîţu spune că este de acord cu această modificare.

„Acea propunere a venit de la specialiști. Am vorbit cu fostul ministru Nelu Tătaru, se pare că există voință să se modifice în Parlamentul României cu testarea. Eu sunt de acord și susțin asta.

Parlamentul, atunci când vrea, poate să facă lucrurile rapid. Dacă nu o fac ei, o vom face noi. S-a luat decizia la propunerea specialiștilor”, a declarat, luni, Florin Cîţu.

Critici la adresa partidelor ce vor să dea jos Guvernul: Nu mai e timp pentru o soluţie în cazul consumatorilor non-casnici, a IMM-urilor

Cu ocazia conferinţei de presă de luni, Florin Cîţu a mai lansat şi un atac la adresa PSD, USR şi AUR pe un subiect mult mai important pentru români: facturile majorate la energie.

Cîţu dă vina pe acţiunile celor trei partide pentru faptul că nu s-a adoptat încă plafonarea preţurilor la gaze naturale şi electricitate.

„În acest moment, există o singură țară care are o pseudo plafonare, Spania. În ședința de Guvern, vom aproba o reducere a facturilor pentru consumatorul casnic. Din păcate, cei care vin cu moțiunea, nu țin cont că nu mai putem lua o măsură și pentru consumatorul non casnic. Dacă vom vedea că se ia această măsură a plafonării în mai multe țări UE, o vom lua și noi. (…)

Astăzi, în şedinţa de Guvern, vom aproba o compensare a facturilor pentru această iarnă, pentru consumatorul casnic. Din păcate, avem moţiunea mâine. (…) Nu vom mai avea timp să avem o soluţie şi pentru consumatorul non-casnic, pentru IMM-uri. Dar pentru consumatorul casnic avem o soluţie pe care o vom aproba astăzi”, a mai precizat, luni, Florin Cîţu.

Prim-ministrul a adăugat că în şedinţa de Guvern va fi rezolvată şi problema subvenţiei pentru consumatorii vulnerabili din Delta Dunării şi Munţii Apuseni, transmite Agerpres.

„Pentru că în Parlamentul României înţeleg că Parlamentul a scos subvenţia pentru clienţii, consumatorii vulnerabili din Munţii Apuseni şi din Delta Dunării, rezolvăm în şedinţa de Guvern de astăzi”, a transmis premierul.

Sursa foto: Dreamstime