Numeroase familii trebui să afle că pot primi lunar un ajutor de la stat în valoare de 1.900 de lei.
 
Concret, Guvernul pregătește un nou proiect de lege privind acordarea unui nou ajutor de la stat. Astfel, familiile monoparentale, care au in grija unul sau mai multi copii pot primi lunar suma de 1.900 de lei, scrie a1.ro.
 
Acelasi proiect de lege defineste familia monoparentala ca fiind familia formata dintr-o singura persoana, fie ca este necasatorita, vaduva sau divortata, care locuieste cu unul sau mai multi copii cu varsta de pana la 18 ani.
 
Acordarea ajutorului se face doar dacă venitul net lunar al familiei respective nu depășește 1,5 salarii minime brute pe tara. Această veste cu siguranță v-a bucura multe familii de români.
 
Familia monoparentală este acel tip de familie în care copiii locuiesc doar cu unul dintre părinți. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a divorțului, a separării părinților, a decesului unuia dintre părinți, a înfierii de către un adult a unui minor sau ca urmare a deciziei unei femei de a da naștere unui copil fără a fi căsătorită sau fără a locui cu un bărbat.
 
În România, ca de altfel în majoritatea statelor lumii, cele mai multe familii monoparentale au ca unic părinte femeia. Atunci când familia devine monoparentală ca urmare a divorțului sau separării părinților legăturile dintre copil și părintele cu care acesta nu locuiește permanent tind să se întrerupă într-un foarte mare număr de cazuri.