Nu scăpăm de pandemie prea curând! Alexandru Rafila, cel care ar urma să fie noul șef al ministerului Sănătății, tocmai a spus cât va mai dura COVID-ul. Este anunțul momentului pentru milioane de români, care sperau să se poată întoarce încet-încet la normalitate.

Acum, încă, cel care propus pentru funcția de ministru al Sănătății în Guvernul Nicolae Ciucă, a venit cu informații tulburătoare. Potrivit acestuia, pandemia va mai dura cel puțin un an de zile. Acest lucru se poate stabili mai exact în funcție de numărul de vaccinați și al celor care vor trece prin boală.

„Cine nu e vaccinat sau n-a trecut prin boală, are două variante – să se vindece sau nu, dar acest lucru este valabil petru orice boală. Dacă se mai vaccinează încă 3 milioane de persoane, România va ajunge la imunizare de grup rezonabilă pentru a trece peste pandemie”, a spus Alexandru Rafila, la Realitatea plus.

El a oferit și un răspuns referitor la timpul pe care îl vom mai petrece cu restricții și măsuri de limitare a COVID.

„Cred că va mai dura și în cursul anului 2022 pandemia, dar pe măsura ce ne vom vaccina vom aduce la endemie, probabil undeva în a doua jumătate a anului viitor”, a declarat Alexandru Rafila.

Ce se întâmplă în acest moment în România

Potrivit datelor oficiale, în prima zi a acestei săptămâni avem un nou val de infectări, dar și de decese. Totodată, situația din spitale și cea de la secțiile ATI se menține destul de dificil de gestionat. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 22 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.550 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 154 decese dintre care 29 anterioare.

GCS a actualizat datele. Potrivit sursei citate, până astăzi, 22 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.764.251 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.067 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.645.732 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.550 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 27 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. În intervalul 21.11.2021 (10:00) – 22.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 154 de decese (80 bărbați și 74 femei), din care 29 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.