„Pe data de 16 minutul 1, în prezența conducerii Ministerului Agriculturii în cadrul APIA vom da drumul la subvenții. Ce a făcut aceast lucru? Și ce face? Descătușează zootehnia, pentru că perioada de retenție de 100 de zile la ovine și de 6 luni la taurine se procesa în anul următor, fundamental greșit și păgubos”, a declarat ministrul Petre Daea.

De asemenea, oficialul ministerului Agriculturii a mai precizat că până la data de 15 mai 866.000 de fermieri au depus cererea unică pentru subvenții.

Prezent la eveniment, Paul Kmen, director general adjunct, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a precizat că cele mai mari subvenții au fost primite pentru agicultorii în campania 2017 au fost pentru sere, solarii sau sfeclă roșie, iar în zootehnie pentru vaci și taurine.

„În ceea ce privește campania 2017, cele mai mari subvenții ca și cuantum, pe unitatea de producție au fost la sere, solarii, cartofi și sfeclă în sectorul vegetal, iar în ceea ce privește sectorul zootehnic pe cap de vaci de lapte și taurine de carne”, a precizat Paul Kmen, director general APIA.

„Se spunea acum câteva luni de zile în urmă că România a pierdut cei 16 milioane de euro pentru că a fost o diferență pe care nu am putu-o lua pe anul 2016, vă informez pe toți că aceste sume nu s-au pierdur și de miercuri, de joi, aceste sume care înseamnă în total 16 milioane de euro vor pleca la fermierii care au avut acea corecție financiară știută și unii au pedalat pe această situație că s-au pierdut banii. Nu! Am luat toți banii, urmând să plece spre fermieri”, a adăugat ministrul Petre Daea, citat de Știripesurse.ro.