Absența din tenisul mondial înseamnă un prejudiciu uriaș pentru sportiva din Constanța.

Cât o costă pe Simona Halep absența din circuitul WTA?

Potrivit Adevărul, în ultimele cinci sezoane, Simona Halep a încasat în total aproximativ 3,9 milioane de dolari, numai prin participarea la turneele WTA. Tenismena ar fi putut încasa o sumă asemănătoare și anul acesta, dacă ar fi avut rezultate similare.

Prin participarea la competițiile de tenis, constănțeanca a câștigat 40.203.437 de dolari exclusiv din tenis.

Astfel, românca se află pe locul al treilea în clasamentul all-time al banilor, după Serena (94.816.730 de dolari) și Venus (42.406.778 de dolari) Williams.

Deși nu este cel mai important aspect al problemei, nu putem nega faptul că Simonei i s-a luat șansa de a câștiga sume importante de bani prin participarea la turnee WTA.

Căderea Simonei Halep în clasamentul WTA

Cu toate că pierde o sumă impresionantă de bani prin absența din tenis, Simona Halep a pierdut multe puncte în clasamentul WTA, căzând până pe locul 35.  În primul clasament WTA după US Open 2022, ultimul turneu la care a participat, Simona Halep avea 3.025 de puncte și se afla pe locul 9. În prezent însă, în ierarhia live, actualizată în timp real, aceasta are numai 1.290 de puncte

Acest lucru înseamnă 1.735 de puncte pierdute și 26 de poziții căzute în clasament. Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă această pierdere de puncte, un sportiv primește 2.000 de puncte când câștigă un Grand Slam.

Prăbușirea Simonei Halep în clasamentul WTA nu se va opri însă aici. După French Open, turneu ce va începe luni, 29 mai la Paris, sportiva poate cădea până pe locul 50 în clasamentul WTA sau chiar mai jos de atât.

Iar această prăbușire se va accentua în săptămânile următoare deoarece în mod paradoxal, românca a avut rezultate mai bune pe iarbă decât pe zgură anul trecut. După French Open 2022, aceasta a ajuns până în semifinale în trei turnee consecutive:

  • Birmingham – semifinale (110 puncte)
  • Bad Homburg – semifinale (110 puncte)
  • Wimbledon – semifinale (0 puncte)

În iunie și iulie, Simona Halep va mai pierde astfel 220 de puncte, în condițiile în care la Wimbledon nu s-au acordat puncte anul trecut. În caz contrar, românca ar fi pierdut încă 780 de puncte pentru atingerea careului de ași, la „All-England Club“.

Așadar, cu cât Simona Halep va cădea mai jos în clasamentul WTA, cu atât mai grea va fi revenirea sa în momentul în care se va întoarce pe terenul de tenis. Aceasta va pierde statutul de cap de serie și încă din primele tururi, se va confrunta cu jucătoare din top 20 în toate competițiile.