Simona Halep a fost întrecută de Sorana Cîrstea în clasamentul WTA

De când a fost suspendată provizoriu din tenis, Simona Halep a fost depășită de alte sportive în clasamentul WTA. De exemplu, după ce s-a terminat turneul de tenis de categorie „WTA 1000” de la Roma (Italia), Sorana Cîrstea a urcat trei locuri în ierarhia mondială, în timp ce Simona Halep a pierdut patru poziții.

În prezent, jucătoarele de tenis din România se clasează pe următoarele locuri:

  • Irina Begu: locul 27, 1452 de puncte;
  • Sorana Cîrstea: locul 31, 1327 de puncte (+3 locuri);
  • Simona Halep: locul 34, 1290 de puncte (-4 locuri);
  • Ana Bogdan: locul 60, 916 de puncte;
  • Jaqueline Cristian: locul 128, 540 de puncte;
  • Gabriela Ruse: locul 156, 435 de puncte;
  • Irina Bara: locul 192, 362 de puncte.

Simona Halep este implicată într-un nou caz de dopaj

Din nefericire, aceasta nu este singura veste proastă pentru Simona Halep. Vineri, 19 mai 2023, s-a aflat că jucătoarea de tenis i-au fost aduse noi acuzații de dopaj, care nu au legătură cu cazul în care este implicată de luni de zile. Totul a pornit de la pașaportul biologic, care este o metodă prin care agenţiile anti-doping monitorizează parametrii din sângele sportivilor pentru a identifica neregulile și se pare că, în cazul ei, au fost sesizate valori mai mari decât normalul.

„Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate unei situații deja cunoscute. De la începutul acestui proces – și într-adevăr oricare altul la ITIA – ne-am hotărât să ne angajăm cu doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă și oportună. Desigur, apreciem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri.

Ar fi nepotrivit ca noi să comentăm detaliile până la încheierea procesului, dar vom continua să ne implicăm cu tribunalul independent Sport Resolutions și cu reprezentanții doamnei Halep cât mai repede posibil”, a explicat, vineri, Nicole Sapstead, senior director anti-doping în cadrul Agenţiei Internaţionale de Integritate a Tenisului (International Tennis Integrity Agency – ITIA), potrivit Daily Mail.

La scurt timp după ce a apărut această informație în presa locală, jucătoarea de tenis a postat un mesaj emoționant pe contul ei de Instagram, în care a recunoscut că trăiește „cel mai rău coșmar” prin care a trecut vreodată în viața ei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)