Ventilatoarele industriale si elementele sistemelor de ventilatie sunt solicitate in industriile usoare si grele, precum si in sectorul serviciilor. Gama de ventilatoare  industriale, este folosita pentru a furniza sau a elimina aerul contaminat.

Tipuri de ventilatoare industriale

  • Ventilatoare radiale. Sunt folosite pentru a transfera amestecul aer-gaz fara particule solide.
  • Ventilatoare axiale. Designul este diferit de cel radial, avand eficienta ridicata si nivel de zgomot redus.
  • Ventilatoare de acoperis. Montate pe acoperisurile cladirilor, fara a ocupa spatiul interior. Eliminarea aerului are loc vertical sau orizontal.
  • Ventilatoare de praf. Folosite pentru curatarea aerului de praf, lana, cereale etc.
  • Ventilatoare de conducte. Unitati compacte care sunt instalate in conductele de ventilatie.
  • Ventilatoare de evacuare a fumului. Folosite pentru a elimina fumul si caldura in exces in caz de incendiu.
  • Ventilatoare de fum. Asigura furnizarea de aer camerelor de combustie ale cazanelor sau eliminarea fumului provenit de la produsele de ardere.

Aceste modele pot crea presiuni de diferite niveluri. In functie de aceasta, gama de ventilatoare industriale include ventilatoare de joasa si inalta presiune. Poti gasi o gama larga de dimensiuni si modele, pentru diferite conditii de operare ale incaperii. De asemenea, exista versiuni rezistente la explozie, rezistente la coroziune si la caldura din diferite tipuri de materiale. Exista, de asemenea, modele izolate fonic intr-o carcasa sigilata, care pot reduce semnificativ zgomotul in timpul functionarii.

Cosuri de fum din inox exterioare

Cosul de fum este unul dintre cele mai importante elemente ale sistemului de ventilatie industrial. Alegerea sau instalarea gresita poate cauza probleme mari: incendiu, fum gros, oprirea ventilatorului industrial. Astazi, sistemele de cosuri de fum din materiale vechi si familiare (caramida, beton) se estompeaza pe fundal si lasa loc unor cosuri de fum din inox exterioare, moderne, care sunt cunoscute si sub denumirea de cosuri de fum sandwich. Din punct de vedere structural, cosul de fum din inox este compus din doua conducte din otel inoxidabil incorporate una in alta, iar intre ele exista un material izolant de umplutura, care asigura rezistenta la temperaturi inalte.

Sistemele de cosuri sandwich din otel inoxidabil si componentele acestora, au caracteristici operationale excelente, care asigura durabilitatea si eficienta ridicata a evacuarii fumului. Sunt montate doar la exterior pentru ventilatoare industriale. Cosul de fum din otel inoxidabil este utilizat pentru a elimina substantele nocive, gazele si alte produse de ardere din mediu. Sistemele au un design simplu, astfel incat pot fi montate independent. Otelul inoxidabil este rezistent la coroziune si are o durata lunga de viata.

Daca ai un magazin online sau  orice afacere de succes, ar trebui sa apelezi la servicii SEO in Bucuresti sau orasul de provenienta.