"Pentru Poşta Română există un grafic privind majorarea de capital. Pentru selectarea consultantului data-limită este undeva în 25 ianuarie 2012, iar pentru Romtelecom a fost 1 decembrie 2011. În perioada imediat următoare veţi afla rezultatul. Anticipez că numele consultantului în cazul Poştei va fi cunoscut până la finele lunii ianuarie, anul viitor, iar referitor la majorarea de capital vorbim despre cel târziu la jumătatea lunii aprilie 2012", a spus Vreme.

Consorţiul format dintr-o bancă de investiţii şi o casă de avocatură, care va avea drept scop identificarea unui investitor strategic care să devină acţionar minoritar la Poşta Română, va fi ales până la sfârşitul lunii ianuarie 2012, anunţa, la începutul lunii noiembrie, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Termenul-limită pentru alegerea consorţiului a fost stabilită de către Comisia pentru elaborarea documentaţiei necesare pentru implementarea măsurilor stabilite în memorandumul referitor la redresarea Companiei Naţionale Poşta Română.

De asemenea, Comisia a stabilit ca, până la începutul lunii decembrie 2011, să fie desemnată compania care va efectua evaluarea Poştei Române în vederea procesului de privatizare prin majorare de capital social. Termenul limită de prezentare a raportului de evaluare către cei doi acţionari (statul român, prin MCSI, cu 75% acţiuni şi Fondul Proprietatea deţinând 25%) este 20 ianuarie 2012.

Potrivit MCSI, până în prezent, reprezentanţi ai companiilor poştale din Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie şi Suedia şi-au manifestat interesul pentru Compania Naţionala Poşta Română SA. Memorandumul cu tema "Redresarea economică şi managerială a Companiei Naţionale Poşta Română SA prin privatizare (majorare de capital social) cu un investitor strategic care va deveni acţionar minoritar" a fost aprobat de Guvern în şedinţa din 5 octombrie 2011.

Compania Naţională Poşta Română a încheiat trimestrul al III-lea al anului 2011 cu un profit de 472.000 lei. Compania a redus cu 13% cheltuielile în primele 9 luni din 2011, comparativ cu perioada similară din 2010, şi cu 11% raportat la proiecţia bugetară pentru anul în curs, proiecţie conform Bugetului de Venituri şi Cheltueli aferent 2011. CN Poşta Română SA este compania cu cel mai mare număr de angajaţi din România (peste 33.000 de angajaţi), cu cea mai mare reţea fizică de distribuţie (peste 5.000 de puncte de lucru şi 16.000 de puncte de acces fără personal) cu contribuţii la bugetul de stat de aproximativ 400 de milioane de lei anual, potrivit unui comunicat al companiei.
Sursa: Agerpres

Te-ar putea interesa și: