Se schimbă total vremea! Val de căldură peste România. Prognoza meteo ANM

Se schimbă vremea în România! Potrivit datelor analizate de specialiştii ANM (Administraţia Naţională de Meteorologie, ultima săptămână din luna februarie va fi una mai caldă decât în mod normal. În plus, precipitaţiile, fie că este vorba despre ploi sau ninsori, vor fi mai reduse faţă de perioadele similare analizate.

Cum va fi vremea în ultima săptămână din februarie?

Astfel, săptămâna 22 februarie – 1 martie va sta sub semnul unor valori termice mai ridicate în întreaga ţară decât cele obişnuite pentru acest interval. Abaterea termică pozitivă va fi mai accentuată în zonele de munte.

În zonele de deal şi de munte va fi soare, iar mercurul din termometre va urca până la 18 grade Celsius. În zonele înalte de munte, vântul va avea intensificări. Pe de altă parte, în zonele joase de relief din centrul, sudul şi sud-estul ţării se va forma ceaţă asociată cu chiciură şi cu burniţă.

Se schimbă total vremea! Val de căldură peste România. Prognoza meteo ANM

Căldura va persista şi în zilele următoare în România. Zonele de deal şi de munte vor fi însorite, iar în restul ţării, dimineaţa şi noaptea vor fi nori de joasă altitudine sau ceaţă.

Miercuri, norii vor persista în regiunile estice şi sud-estice, iar seara va ploua în Dobrogea. Vineri noaptea, ploile vor cuprinde jumătatea de nord a ţării, iar în zona montană aferentă vor fi ninsori şi lapoviţă.

Ce prognozează meteorologii pentru luna martie?

Pentru săptămâna 1-8 martie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, local uşor mai coborâte în sudest şi la munte. Precipitaţiilor vor fi deficitare în toate regiunile ţării, dar în special în zonele montane din jumătatea vestică a ţării.

Pentru săptămâna 8-15 martie, se estimează că temperatura medie va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Nivelul de precipitaţii va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil uşor deficitar în regiunile extracarpatice şi la munte.

Pentru săptămâna 15-22 martie, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, dar este posibil să plouă mai mult local, în regiunile nordice.

Se schimbă total vremea! Val de căldură peste România. Prognoza meteo ANM