Mai exact, potrivit BBC, Canada devine prima țară care autorizează vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Marea veste a fost dată de Ministerul Sănătății din Canada, iar potrivit acestuia, hotărârea a fost luată pe baza datelor din studiile clinice de fază a treia asupra copiilor.

Un reprezentant din Minister a menționat că vaccinul este sigur și eficient chiar și în cazul unei astfel de grupe de vârstă.

„S-a stabilit că acest vaccin este sigur și eficient atunci când este utilizat în această grupă de vârstă”, a spus un reprezentant al ministerului.

Vaccinul produs de Pfizer, eficient 100% în cazul copiilor

De menționat este faptul că, în luna martie a anului trecut, Pfizer a declarat că studiile vaccinului său la copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani au arătat o eficiență de 100% și un răspuns imun puternic.

În ceea ce privește riscul copiilor de a se îmbolnăvi grav sau de a muri din cauza infectării cu noul coronavirus, acesta este destul de redus, iar de-a lungul pandemiei au avut foarte rar nevoie de tratament în spital în cazul celor care se încadrează în acestă vârstă.

Amintim faptul că, recent, Pfizer a depus în Europa, la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) cererea de aprobare a vaccinului anti-COVID la copiii de peste 12 ani. Această mișcare vine după ce compania a făcut studii pe 2.260 de copii între 12 şi 15 ani, iar rezultatele au arătat o eficiență de 100%. Evaluarea EMA durează până la 6 săptămâni, urmând ca în final, producătorul să primească un răspuns în acest context.

Pe lângă Pfizer, și cei de la Moderna fac studii clinice pentru a demonstra eficiența vaccinului în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani, urmând ca în curând să ceară aprobarea de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) și pentru acest tip de vaccin.