Pfizer şi BioNTech au cerut și o “extindere” a autorizaţiei, valabilă până acum numai pentru persoanele în vârstă de peste 16 ani.

În ceea ce privește cererea de autorizare în UE a vaccinului lor anti-COVID19 pentru grupa de vârstă 12-15 ani, aceasta a fost depusă după ce s-a dovedit că vaccinul a fost “în general bine tolerat”.

Potrivit studiului, efectele secundare sunt “în general în concordanţă cu cele observate” la persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani.

Vaccinul Pfizer, eficient și impotriva variantei indiene

Ugur Sahin a declarat că vaccinul este eficient și în lupta cu noua tulpină indiană, care face ravagii în mai multe țări. Mai mult, Europa ar putea să atingă imunitatea de turmă chiar în această vară, în iulie-august.

Șeful BioNTech: „varianta indiană are mutații pe care le-am studiat deja și împotriva cărora s-a demonstrat că funcționează vaccinul nostru”, conform La Repubblic.

Pfizer, în China

Chinezii ar putea beneficia de vaccin cel târziu în iunie.

„Europa va atinge imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august, când vaccinarea va fi atins aproximativ 70% din populație. Biotehnologia studiază, de asemenea, siguranța vaccinului său asupra copiilor. Dar numai când avem date complete putem recomanda și vaccinarea”, spune Sahin.

Sahin a vorbit și despre a treia doză, care este necesară.

„Datele privind vaccinurile ne arată că răspunsul imun scade odată cu trecerea timpului. O a treia doză va fi probabil necesară între 9 și 12 luni după prima și din nou periodic la fiecare 12 -18 luni”, a declarat acesta.