OMS a spus tot despre vaccinarea obligatorie! Ce se întâmplă în blocul comunitar

În cadrul unei conferințe de presă, purtătoarea Organizației Națiunilor Unite (ONU) a declarat că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este împotriva oricărui tip de vaccinare obligatorie.

„În general, OMS este împotriva oricărui tip de vaccinare obligatorie„, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Fadela Chaib, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a mai spus că este important ca populația generală să fie la curent cu modul de funcționare al vaccinurilor și cu importanța acestora. Purtătoarea de cuvânt Fadela Chaib a adăugat că vaccinurile reprezintă unul dintre instrumentele pe care le avem la dispoziție în lupta cu pandemia de coronavirus.

Cum ne putem feri de o posibilă infectare

Nu este prima dată când Organizația Mondială a Sănătății a arătat că nu este de acord cu vaccinarea obligatorie. În plus, pe tot parcursul anului, OMS a subliniat că vaccinurile anti-coronavirus nu sunt suficiente în lupta împotriva virusului.

OMS recomandă ca oamenii să fie în continuare atenți la măsurile sanitare care au fost deja răspândite la nivel global. Amintim că măsurile sanitare despre care OMS vorbește sunt: spălarea frecventă și corectă a mâinilor, distanțarea fizică și evitarea locurilor aglomerate.

Vaccinarea obligatorie a fost discutată în mai multe state europene

Folosirea măsurilor coercitive pentru a creşte numărul de persoane vaccinate a fost luată în considerare în ţări precum Germania, Marea Britanie şi SUA, dar s-a confruntat şi cu opoziţia unei părţi a populaţiei din aceste ţări.

Până în prezent, aproximativ 4,4 miliarde de doze de vaccin COVID-19 au fost administrate în întreaga lume.

În ţări precum Spania, Franţa, Canada, Marea Britanie sau Germania, procentul de persoane complet vaccinate este de aproximativ 60 % (faţă de 50 % în SUA), în timp ce în multe ţări cu venituri mici este de abia de 1%.

Sursă foto: Dreamstime