Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID a anunțat bilanțul persoanelor care au fost imunizate în ultimele 24 de ore. Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 37.840 de persoane. Datele sunt puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor. Dintre persoanele vaccinate în ultima zi, 36.429 de persoane au fost vaccinate cu o doză şi 1.411 persoane vaccinate cu 2 doze.

Numărul persoanelor imunizate anti-COVID

Până în prezent au fost vaccinate 374.681 de persoane. Dintre acestea 363.426 de persoane vaccinate cu o doză. Iar 11.255 persoane vaccinate cu două doze. La cei vaccinaţi în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 77 de reacţii comune şi minore, din care: 20 reacţii de tip local, 57 reacţii generale. Începând din 27 decembrie 2020, la nivelul centrelor de vaccinare s-au înregistrat 1.064 reacţii comune şi minore. Din acestea: 357 reacţii de tip local cu durere la locul injectării, 707 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie). Două reacţii sunt în curs de investigare.

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20,00. Așadar, numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17,00 – 20,00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Livrările de vaccin vor reveni la normal de săptămâna viitoare

Comisia Europeană anunță că livrările de vaccin Pfizer/BioNTech vor reveni la normal de săptămâna viitoare. Compania anunțase săptămâna trecută că va livra o cantitate mai redusă din cauza unor procese de creștere a capacității de producție. Comisia Europeană a semnalat joi că se aşteaptă ca grupul farmaceutic Pfizer/BioNTech să revină începând de săptămâna viitoare la ritmul de producţie planificat pentru vaccinul anti-COVID, după ce a diminuat recent numărul de doze de vaccin livrate statelor Uniunii Europene faţă de planul convenit. ”Începând de săptămâna viitoare, livrările continuă conform planului”, a declarat la o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt pentru sănătate al Comisiei Europene, Stefan de Keersmaecker.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin