Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,2%, respectiv cu 1,6%.
În luna iulie 2012, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţa de luna precedentă atât ca serie brută cu 5,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,4%.
Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 11,2%, respectiv cu 4,6%.
Pe primele şapte luni din 2012, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de perioada similară din 2011, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,7%, respectiv cu 2,6%.
Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în perioada de referinţă cu 2,4%, respectiv cu 2,2%.
Cifra de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2012, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat un recul determinat de scăderile înregistrate la comerţul cu autovehicule (-9,3%), la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-7,8%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-4,7%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 1,5%.
Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2012, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 3,4%.
În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna iulie 2012 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o creştere cu 11,2%, provenită de la creşterile înregistrate la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+19,5%), la serviciile de coafură, alte activităţi de înfrumuseţare (+6,1%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+2,3%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-4,0%) şi la activităţi ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-1,4%).
În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna iulie 2012 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere de 4,6%.
Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2012, comparativ cu luna corespunzătoare, a înregistrat pe total o scădere cu 6,6%, din cauza scăderii înregistrate la comerţul cu autovehicule (-13,8%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (-3,3%). Creşteri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+10,4%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,3%).
Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2012 a înregistrat pe total o scădere cu 6,5% faţă de luna iulie 2011.
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,2% mai mică comparativ cu luna iulie 2011, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,1%) şi de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-1,3%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+25,1%), la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+11,0%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+5,2%).
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,6% mai mica comparativ cu luna iulie 2011.
La şapte luni, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a scăzut cu 2,7%, din cauza scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-4%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,2%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,9%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+0,4%).
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,4% mai mică, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,1%) şi activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-2,7%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+15,4%), la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+6,9%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+3,5%).
Citește și: Surpriză: Piața auto scade, profiturile importatorilor cresc

Sursa: Agerpres