Avertisment dur pentru cei care au card la bancă. Sunt obligați să se protejeze astfel, altfel vor rămâne fără bani. Este obligatoriu acest lucru.

Lovitură pentru cei care au card la bancă

În plină perioadă de pandemie, toți românii au fost încurajați să plătească toate cumpărăturile cu cardul și să evite pe cât posibil banii cash. Totuși, și plățile online sunt câteodată riscante. Specialiștii ne explică ce să facem ca acestea să fie sigure, dar și cum putem evita să rămânem fără bani pe card din cauza furturilor de identitate.

Site-urile unde dorim să facem plățile în online trebuie verificate întotdeauna. Trebuie să avem în bara unde este acea adresă de plată, un lăcățel închis. Asta înseamnă că site-ul este sigur și verificat. Să nu accesăm link-uri de plată pe care le primim pe mail, să evităm site-urile care oferă reduceri neobișnuite. De exemplu, o reducere de 99% la un telefon mobil. E plin internetul de astfel de oferte, a anunțat Antena 3, în cadrul emisiunii 24IT.

De asemenea, există și pericolul salvării datelor cardului pe diferite site-uri. Foarte multe companii te sfătuiesc să salvezi datele cardului, că sunt sigure, sau au serverele sigure. Eu vă sfătuiesc să nu salvați datele cardului, nici măcar la magazinele online, pentru că hackerii sunt foarte ingenioși.

Ideal ar fi să fie folosite programe anti-virus care vă pot feri, măcar parțial, de atacurile nedorite.