Preşedintele în exerciţiu al Statele Unite, Donald Trump, nu mai are mult până când va trebui să elibereze biroul de la Casa Albă, însă se pregăteşte să-şi joace ultima carte.

Trump i-a îndemnat pe susţinătorii săi, printr-un mesaj postat pe contul său de Twitter, să meargă şi să protesteze la Washington D.C. pe data de 6 ianuarie. La această dată va avea loc ultima etapă a validării alegerilor, atunci când Congresul american va număra voturile din Colegiul Electoral.

În postarea sa, preşedinte în exerciţiu al SUA le transmite susţinătorilor săi: “Să fiţi acolo, va fi o nebunie!”. Trump se referă la un articol apărut în presă, care detaliează într-un raport de 36 de pagini cum scrutinul electoral de pe 3 noiembrie a fost fraudat.

Respectivul raport afirmă că există suficiente dovezi pentru a înclina balanţa în favoarea lui Donald Trump, împiedicându-l astfel pe Joe Biden să ajungă la Casa Albă. Documentul a fost redactat de către Peter Navarro, unul dintre consilierii lui Donald Trump.

Totuşi, jurnaliştii de la The Washington Post contestă veridicitatea faptelor expuse în raportul de 36 de pagini, numindu-l “cel mai ruşinos document al Casei Albe”, notează stirileprotv.ro.

Trump şi ancheta asupra fiului lui Joe Biden

În altă ordine de idei, Donald Trump a declarat joi că nu are “nimic de a face” cu potenţiala urmărire în justiţie a fiului preşedintelui-ales al SUA Joe Biden, Hunter, relatează Reuters.

Într-o postare pe Twitter, Trump a afirmat că nu este implicat în nicio anchetă penală asupra familiei Biden.

Postarea sa intervine la doar o zi după ce Jeffrey Rosen, viitorul procuror general interimar al SUA, a refuzat să răspundă, într-un interviu pentru Reuters, dacă va numi sau nu un anchetator special pentru a-l investiga pe Hunter Biden şi afacerile sale din străinătate.

Trump, căruia i se încheie mandatul pe 20 ianuarie, s-a gândit dacă să facă sau nu presiuni asupra Departamentului Justiţiei pentru a numi un anchetator special pentru Hunter Biden, potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune, susţine Reuters.