Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat că, dacă moţiunea va fi votată, în România urmează o perioadă de instabilitate din cauza căreia toţi cetăţenii vor avea de suferit.

„Ce pot să spun este că, din punctul meu de vedere, dacă va trece (moţiunea de cenzură – n.r.), va fi o lovitură foarte gravă pentru stabilitatea din România, pentru că ne vom duce după aceea într-o serie de negocieri, de discuţii, mai avem campania electorală şi oamenii vor suferi. Deci ceea ce trebuie să înţelegem este că noi putem să facem jocuri politice, să facem alianţe, să desfacem, să ne retragem, dar până la urmă nu trebuie să facem niciun fel de lucruri grele şi rele pentru oameni” a afirmat Meleşcanu, răspunzând unei întrebări.

Vicepreşedintele PNL Virgil Guran a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că moţiunea de cenzură va fi depusă săptămâna viitoare şi că va trece dacă cei care au semnat-o se vor ţine de cuvânt.

„Sunt şanse mari să treacă moţiunea. Luni o să hotărâm dacă o depunem luni sau marţi, oricum săptămâna viitoare, cel puţin în momentul de faţă aceasta este hotărârea: săptămâna viitoare să o depunem. Mai avem discuţii cu celelalte formaţiuni politice (…). Dacă toţi cei care au semnat se ţin de cuvânt, moţiunea trece sigur”; a spus Guran.